Pada waktu malam apabila masa yang singkat atau anda terlupa untuk berhenti di kedai, mengambil selalu pilihan. Tetapi sebelum anda mengangkat telefon, pergi ke pantri, terutama jika anda mempunyai pesongan kari Mae Ploy di tangan.

Biasanya kami adalah yang pertama untuk menghiasi hampir apa-apa produk pra-siap. Pada pendapat kami, mereka selalu rasa seperti mereka kurang … sesuatu. Bawang putih? Garam? Lada? Rempah ratus? Haba? Kesegaran? Sesuatu! Dalam hal Mae Ploy pastri pasta, namun sebaliknya sebenarnya adalah benar. Kami membuat kata demi kata dengan apa yang ada di belakang pakej dan ternyata hebat setiap kali. Setiap masa.

Walaupun kita tinggal di dekat Pasar Asia yang besar, idea menjejaki 20 ramuan untuk membuat kari hebat tidak selalu dalam kad. Ia mungkin untuk masa atau wang, tetapi biasanya itu kerana kita tidak merasa seperti kerja persediaan. Selagi anda mempunyai dua kaleng santan dan protein di tangan, bak kecil ini akan makan malam di atas meja anda dalam masa kurang daripada yang diperlukan Rachael Ray. Anda boleh mencari sebarang rasa yang anda cari di sini.

Adakah anda mempunyai pasta kari go-to? Apa cara pintas, sos, pasta atau serbuk Asia yang anda cari berguna di dapur anda? Beri tahu kami dalam ulasan di bawah!

Berkaitan: Korma to Vindaloo: Pastry Curry DIY dari Jamie Oliver

Imej: Sarah Rae Trover