Pisang Cream Pie Milkshake

(Kredit imej: Terapi Apartment)

Terdapat banyak kesukaan untuk mencintai restoran kuno – pancake yang luar biasa, hamburger berminyak, dan kentang goreng yang renyah – tetapi mungkin bahagian yang terbaik adalah susu lembu.

Milkshake restoran bukan sekadar milkshake; ia boleh dikatakan sebagai milkshake unggul, dan itu kerana mereka melakukan perkara yang istimewa ini.

Cara Membuat Strawberry Milkshake Pembunuh

(Kredit imej: Faith Durand)

A Shot of Syrup = A Jolt of Flavor

Rahsia untuk makanan susu adalah pukulan sirap yang ditambahkan pada campuran ketika mengadun ais krim dan susu.

Tambah pukulan sirup vanila ke milkshake vanila dan ia meningkatkan rasa vanila seperti gila. Perkara yang sama berlaku untuk coklat – ia menjadi 100 peratus lebih coklat dan lazat daripada jika ia dibuat hanya dengan ais krim coklat. Atau tambah pereputan sirap coklat ke milkshake berasaskan ais krim vanila dan anda telah mendapat goncangan hitam-putih. (Pilihan yang ideal untuk kita yang tidak dapat memutuskan antara coklat dan vanila.)

Sirap strawberi juga boleh membuat strawberi selera yang lebih sedap, tetapi saya suka sesudu jem strawberi untuk rangsangan stroberi yang lebih kaya dan lebih tulen.

Oleh itu, apabila anda sedang mengadun milkshake di rumah, ambil halaman dari buku peraturan makan malam dan tambahkan sirap sirap berperisa pada campuran. Bukan sahaja ia akan meningkatkan rasa, tetapi anda juga akan segera diangkut kembali ke gerai yang melekat di tempat kegemaran anda.

Lebih banyak Trik Makan: 10 Trik Memasak Hanya Diner Akan Mengajar Anda