5 Kit Smoothie untuk Minggu Sarapan Pagi

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Smoothies telah lama menjadi sebahagian daripada barisan sarapan biasa saya, tidak kira berapa tahun. Ini minuman sejuk adalah cara yang memuaskan untuk mengisi minyak selepas bekerja, sarapan pagi yang hebat ketika anda sedang dalam perjalanan, dan petang yang menyegarkan.

Saya telah membekukan buah-buahan segar untuk smoothies untuk seketika, dan baru-baru ini saya mengambil satu langkah lebih jauh. Daripada membekalkan setiap jenis buah dalam beg berasingan, saya mula membuat beg pancutan yang berkhidmat individu. Ia sangat mudah dan seperti penyelamat masa – inilah cara saya melakukannya.

Dengan alat-alat smoothie ini, anda tidak betul-betul sampai di dalam peti sejuk anda dan mengeluarkan smoothie yang siap sedia (walaupun, budak lelaki, tidak akan bagus!). Lebih banyak di sepanjang garis mempunyai semua buah resipi resipi anda memerlukan, disediakan dan disimpan dalam satu beg yang mudah. Tiada lagi meraba-raba melalui peti sejuk untuk tiga buah buah yang berbeza! Jika resipi resipi anda menggunakan sayur-sayuran, seperti bayam atau kale, anda boleh memasukkannya dalam beg, juga.

Tdia cara terbaik untuk membekukan buah segar: Cara Membekukan Buah Summer Segar

Pakej Smoothie Buat-Ahead: Smoothie Turmeric Tropika

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Bagaimana Membina Pek Smoothie

  • Sediakan buah: Sekiranya anda bermula dengan beg buah-buahan beku yang dibeli, anda boleh melompat turun ke prepping beg itu. Untuk segar, mulakan dengan memotong buah-buahan menjadi ketulan kecil, kemudian susunkannya dalam satu lapisan, tanpa menyentuh, pada lembaran pembakar yang dipagari.
  • Membekukan buah: Letakkan penaik dalam peti sejuk selama sekurang-kurangnya empat jam.
  • Sediakan beg anda: Label setiap beg dengan nama smoothie yang anda merancang untuk membuat, seperti Strawberry-Banana atau Smoothie Tropika, dan tarikh anda membungkus buah. Anda juga ingin melabel beg dengan bahan-bahan cecair tambahan yang anda perlukan untuk smoothie anda, seperti susu kacang, air kelapa, atau yogurt.
  • Isi beg: Keluarkan lembaran pembakar dari peti sejuk. Ukur buah mengikut resipi smoothie, dan pindahkan jumlah buah yang sesuai (dan sayur-sayuran, jika anda termasuk mereka) ke dalam setiap beg.
  • Simpan beg individu di dalam penyejuk beku: Tutup beg dan letakkannya di dalam peti sejuk. Kemudian, tarik mereka satu demi satu seperti yang anda perlukan!

Kit Smoothie Kami Suka

  • Super Greens Smoothie
  • Smoothie Turmeric Tropika
  • Mango-Orange Smoothie
  • Peach-Raspberry Smoothie
  • PB & J Smoothie