(Kredit gambar: Samantha Bolton)

Walaupun ada alasan yang baik untuk bergantung pada skala apabila anda memerlukan jumlah tertentu, saya dapati nilai besar dalam dapat menganggarkan berat buah hanya dengan penglihatan dan rasa. Mampu melakukan ini adalah kemahiran – yang anda boleh dengan mudah membangunkan dengan terlebih dahulu mendidik mata anda, dan kemudian mengamalkan. Berikut adalah senarai apa satu paun buah-buahan umum kelihatan seperti dan beberapa petua umum tentang bagaimana saiz mereka tanpa skala.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

Pilih buah berukuran sederhana.

Ini adalah salah satu daripada masa-masa yang anda mahu memilih buah yang paling purata sekumpulan – saiz purata, iaitu. Kita semua mempunyai idea umum tentang apa yang kelihatan sederhana dan itulah yang anda mahukan jika anda mencari untuk mengambil satu pon dengan penglihatan. Dari situ, anda perlu tahu berapa banyak barangan yang anda perlukan untuk buah apa pun. Bagi buah oren, dua kepingan sederhana bersamaan satu paun; untuk lemon, ia adalah kira-kira empat keping bola tenis; untuk anggur, anda mahu tandan itu menjadi kira-kira enam hingga tujuh inci panjang.

Beli barangan yang saiznya sama, dan gunakan barang yang biasa sebagai rujukan.

Ini bukan masa untuk mengambil satu pic besar dan satu yang sangat kecil; tidak ada standard untuk membantu anda tetap konsisten. Beli barang dengan ukuran yang sama untuk hasil yang terbaik, paling konsisten. Untuk kesan yang sama, gunakan perbandingan yang masuk akal untuk anda. Saya biasanya membandingkan buah-buahan dan sayur-sayuran yang berbeza untuk bola sukan yang berbeza kerana saya tahu bagaimana perasaan mereka dan patut di tangan saya. Mereka juga cukup universal untuk membantu kebanyakan orang sebagai rujukan awal.

Timbang buah selepas anda memilih mereka untuk memastikan mata anda tajam.

Saya telah berbelanja seperti ini untuk seketika, mengambil jumlah berat dengan penglihatan sahaja. Saya tidak dapat memberitahu anda betapa cekap ia membuat saya di kedai runcit dan bagaimana saya dapat merasakan semasa memasak. Untuk menjaga mata saya tajam terhadap apa yang kita berikan lihat Seperti, saya akan menambah item pada skala setiap sekarang dan kemudian untuk memastikan apa yang saya fikir seberat pon memang sesungguhnya pound.

Adakah anda berbelanja mengikut berat dan tanpa skala? Apakah beberapa helah yang anda gunakan?

Inilah Apa Pound Raspberry kelihatan seperti

Inilah Apa Pound Blueberry kelihatan seperti

Inilah Apa Pound Strawberi kelihatan seperti

Inilah Apa Pound Epal Seperti Seperti

Inilah Apa 1 Pound Pisang Kelihatan Seperti

Inilah Apa Pound of Grapes Looks Like

Inilah Apa 1 Pound Peaches Kelihatan Seperti

Inilah Apa Pound Lemons kelihatan seperti

Inilah Apa Pound Pears kelihatan seperti

Inilah Apa Pound Jeruk Seperti Seperti