Pernahkah anda mendapati diri anda di kedai runcit yang cuba memikirkan berapa banyak bawang untuk membeli sama dengan satu paun? Mungkin anda berada di tempat pertanian atau pasar di mana tidak ada skala untuk mengimbanginya. Untuk situasi ini, ia berguna untuk mengetahui apa sebilangan paun bawang kelihatan seperti. Berikut adalah beberapa petunjuk utama untuk membantu anda.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

Mendidik Mata Anda: 1 Pound Bawang

Dua bawang sederhana, kira-kira saiz purata epal atau oren pusar, berat kira-kira satu paun.

Apabila anda berhadapan dengan bawang yang berkisar dari saiz bawang merah ke raksasa berukuran softball, berpegang pada bahagian tengah dan pergi untuk bawang bersaiz sederhana.

Apabila saya melelong melalui kedai runcit, ini adalah bagaimana saya membuat panggilan cepat mengenai berapa banyak bawang untuk dibeli untuk mendapatkan skala sans kilo.

Adakah anda mempunyai apa-apa tip lain mengenai bola mata satu paun bawang?

Mendidik Mata Anda

Matanya adalah salah satu alat yang paling berguna dan paling berguna di dapur. Mereka boleh membantu kita mengagihkan segala-galanya dari berat sayur-sayuran kepada daging daging. Mendidik Mata Anda adalah siri The Kitchn yang mengajar anda apa yang perlu anda ketahui untuk menggunakan mata anda untuk memasak lebih cerdas di dalam dan di luar dapur.