Untuk sebahagian besar hidup saya, saya fikir ravioli di rumah adalah sesuatu yang sepatutnya biasa-biasa saja. Ibu saya akan membeli barang-barang beku tanpa nama yang hampir selalu pecah di dalam air, meninggalkan mi untuk memasak di dalam air ricotta sehingga mereka terlalu lembek. Apabila saya mula memasak untuk diri sendiri, saya mencuba jenama lain dan tetap tidak terkesan.

Akhirnya, saya mula membeli barang-barang segar dari kedai Murray, keju dan istimewa di New York City yang saya bernasib baik untuk tinggal dekat, dan ia seperti saya mengetahui industri restoran tahu sepanjang masa: Ravioli segar adalah satu-satunya ravioli itu boleh diterima. Tetapi pada $ 10 untuk 12 ravioli keju biasa, saya rasa seperti saya sedang punked. (“Mari kita lihat berapa banyak kotak kecil ini yang kita boleh dapatkan gadis ini untuk beli,” saya membayangkan juruwang berkata di belakang saya.)

Dalam pencarian untuk mencari sesuatu yang lebih baik (baca: masih lezat tapi lebih murah!), Saya terjumpa pasta Giovanni Rana. Dapatkan ini: Saya jumpa di bahagian peti sejuk kedai runcit saya! Bukan bahagian peti ais. Dan, sekiranya anda tertanya-tanya, tidak, kedai runcit biasa saya tidak mewah!

(Kredit imej: Rana)

Beli: Rana Cendawan Rana, $ 6.50 untuk 10 auns di Jet

Saya mula dengan ravioli empat keju dan menyukai saiz pakej yang murah hati, harga yang rendah, fakta bahawa pasta dimasak dalam masa empat minit (beku jelas mengambil masa yang lebih lama), dan bukan satu pun pecah kantung. Keju yang tinggal di dalam ravioli? Apa idea novel!

Keju (ricotta, Romano, mozzarella, dan gorgonzola) adalah beraroma dan berkrim. Dan pasta itu nampaknya nipis – terutamanya berbanding dengan bahan tebal, licin yang telah saya gunakan dari bahagian beku. Saya sebenarnya menyukai barangan ini lebih baik daripada apa yang saya beli di Murray.

Fakta yang menyeronokkan: Rana’s Rana juga membuat senarai 100 barangan utama kami dalam program Kitchn 100 kami.

Kemudian, setahun yang lalu, saya cukup bernasib baik untuk dijemput untuk pergi ke Itali untuk melihat kilang itu dan berjumpa dengan lelaki itu dalam pakej (ada Giovanni Rana yang sebenarnya dan ia syarikat yang dikendalikan oleh keluarga). Saya harap saya dapat memberitahu anda bahawa saya mempunyai satu tan gambar sejuk untuk menunjukkan anda, tetapi saya tidak. Tidak banyak yang dibenarkan di lantai kilang (rakan-rakan wartawan saya dan saya semua diberikan pena khas yang magnetik supaya, sekiranya mana-mana potongan jatuh dan masuk ke dalam makanan, ia akan dikesan sebelum kepala makanan keluar untuk menyimpan).

Berkaitan: Kesalahan Terbesar Amerika Buat Apabila Memasak Pasta, Menurut Giovanni Rana

Walaupun saya berada di sana, saya perlu mencuba hampir setiap pasta yang dibuat oleh jenama (ia bukan hanya ravioli – mereka juga melakukan tortellini, fettuccine, gnocchi, dan banyak lagi) dan saya benar-benar dapat melihat, terlebih dahulu, dedikasi syarikat itu segar, ramuan keseluruhan. Mereka hanya menggunakan kemangi yang ditanam di D.O.P yang diluluskan. (Kawasan Perlindungan Dilindungi) dan tiada bahan GMO, tiada perisa buatan atau pewarna, dan lain-lain.

Semasa lawatan itu, salah satu garis membuat ravioli cendawan ini. Aroma itu sangat baik, saya harap saya boleh membotolnya. Sebelum perjalanan saya berada di pagar tentang cendawan; kini bukan sahaja saya suka mereka, tetapi saya juga menjangkau beg ravioli cendawan lebih kerap daripada saya membuat beg ravioli keju (ia enak dan rasanya seperti makan malam yang lebih seimbang).

Lurus ke atas: Rana kini satu-satunya ravioli premade yang saya beli. Idealnya cendawan, tetapi saya turun untuk mana-mana.

Berkaitan: Saya Mencuba 10 Garam Marinara dan Sekarang Ini Satu-satunya Satu Saya Akan Beli

Adakah anda mempunyai jenama ravioli premade kegemaran? Adakah anda suka Rana? Bincangkan komen di bawah.