(Kredit imej: Hanya Delicious)

Ia benar-benar ajaib apabila hidangan keluar mencari restoran yang layak, tetapi ia adalah cinch untuk membuang bersama. Itulah kes dengan pasta ayam rosemary berkrim ini. Dengan hanya lapan ramuan utama, hidangan yang ringkas dan elegan ini adalah penjimatan ramai orang yang dijamin.

(Perhatikan bahawa ini bukan resipi satu pot, jadi anda perlu mendidihkan beberapa pasta secara berasingan. Linguine atau spaghetti adalah pertaruhan yang baik!)

Bahagian paling rumit resipi ini adalah mengurangkan separuh dada ayam supaya mereka sangat nipis. Sebaik sahaja itu dilakukan, anda hanya melemparkan ayam dalam beberapa minyak zaitun, rosemary cincang, garam, dan lada sebelum memasaknya dalam kuali panas di atas dapur.

Selepas anda mengetepikan dada ayam yang dimasak, anda mengambil kesempatan daripada semua potongan-potongan cincin yang besar dengan memelaskan periuk dengan stok ayam (penulis mencatatkan bahawa anda juga boleh menggunakan wain), diikuti oleh bawang putih, krim, dan jus lemon.

Apabila anda sudah bersedia untuk berkhidmat, cobalah pasta pada pinggan besar, tambah ayam yang dihiris, dan atas dengan sos krim. Tuangkan segelas wain putih sejuk dan letakkan Parm yang baru parut dan anda mempunyai satu makan malam yang mengantuk.

Dapatkan Resipi: Rosemary Cream Chicken Pasta dari Simply Delicious

Lebih banyak Resipi Pasta Creamy dari Kitchn

  • Sup Krim Ayam Tortellini
  • Creamy Spinach Parmesan Orzo
  • Fettuccine Tomato yang Kering Sejuk
  • Make-Ahead Creamy Mac & Cheese Casserole
  • Creamy Corn & Basil Orzotto