Saya mungkin telah membuang gigi manis saya sedikit lama, tetapi itu tidak menghalang saya daripada tertarik dengan perkara-perkara seperti beruang gimbal buatan sendiri dan kini gusi jatuh. Mereka akan menjadi sempurna untuk snek hari kerja atau sesuatu yang cantik untuk pesta. Bahagian yang terbaik? Mereka jauh lebih mudah untuk dibuat daripada yang anda bayangkan!

Di Bakerella, ada beberapa perkara yang berwarna-warni berlaku. Ia tidak pernah terhenti memukau saya apa gelatin gelatin, gula dan sedikit air boleh mencipta. Campuran ini sudah tentu dibantu oleh pewarna makanan dan ekstrak beraroma atau dua. Hasil akhir? Ia adalah dulang pelangi warna!

Walaupun kita ragu-ragu, kita akan membuat penurunan gusi kita sendiri setiap kali kita mengalami pendengaran, ini menunjukkan betapa mudahnya proses itu jika anda melakukannya. Ini cara yang menyeronokkan untuk membuat persembahan yang cantik untuk mandi pengantin atau bayi, walaupun sekadar pesta ulang tahun apabila kedai yang dibeli hanya tidak akan dilakukan.

Dapatkan Resipi: Goodie Goodie Gumdrops dari Bakerella

Berkaitan: Pewarna Makanan Buatan: Kesan Kecederaan atau Kesihatan?

(Imej: Bakerella)