Di kedai di mana istilah “pukal” biasanya membayangkan 50 + paun sesuatu item (adakah sesiapa pun sangat perlu bahawa banyak pic kalkun?), kami terjumpa dua pakej ujian bentuk berbentuk awesomeness! Di dalamnya terdapat 10 biji vanila. Di sana mereka duduk, menatap kami dari rak seolah-olah berkata, “Hai wanita cantik, sering datang ke sini?” Anda akan mempunyai garis picks cheesy juga jika anda adalah kacang vanilla berharga murah…

Selepas beberapa langkah cepat pulang ke rumah, kami mendapati kedai-kedai lain di seluruh negara telah membawa produk ini sebentar lagi, jadi kami memohon maaf kepada mereka yang telah berada di sana, melakukan itu dan membeli tshirt sudah.

Tetapi untuk kebanyakan kedai Costco di seluruh negara, ini adalah usaha baru dan berani kami mengatakan yang hebat. Kedua-dua botol itu, yang mengandungi 5 buah tebal panjang, telah dijual dengan harga $ 11,99. Bagi rata-rata tukang roti di rumah, walaupun di kedai-kedai khusus, kacang polong vanila adalah kira-kira $ 4 untuk dua, lebih kecil, lebih nipis dan kurang menarik.

Kami mempunyai resipi banjir secara tiba-tiba yang telah berada di belakang pembakar untuk beberapa waktu, diselamatkan untuk majlis khas kerana keperluan mereka untuk ramuan yang mahal. Mereka semua mungkin sekarang. Kita boleh membakar dengan sedikit melepaskan diri, perceraian untuk semua orang! Tetapi tunggu, tidak ada maklumat mengenai pakej mengenai jenis kacang yang sebenarnya mereka? Jadi kita disiasat.

Kami pergi terus kepada Rodelle yang ternyata syarikat hijau yang menghairankan. Mereka melakukan yang terbaik untuk mengekalkan jejak mereka sebagai sebuah syarikat dan menyokong penanam dalam segala cara yang mungkin. Mereka adalah penyumbang kebajikan besar, bencana dana dan usaha bantuan dan jika itu tidak mencukupi, seluruh syarikat mereka berkuasa angin dan anda boleh membaca lebih lanjut mengenai usaha mereka di sini.

Laman mereka memberitahu kami bahawa “majoriti” kacang mereka berasal dari Madagascar dan kami harus mengatakan bahawa kami bersetuju bahawa produk ini juga. Biji Tahitian cenderung menjadi sedikit lebih pendek, lebih langsing dan kurang berkrim (dan kita bersumpah mereka bau seperti prun, tetapi mungkin itu hanya kita). Tetapi kerana pakej itu tidak dilabel sama ada cara, kami tidak dapat memberikan jawapan yang pasti tentang itu.

Pilih beberapa dan gunakannya untuk diri sendiri atau bahkan memberi mereka kepada kawan foodie sebagai hadiah nyonya rumah untuk musim panas berkumpul!

Berkaitan:
• Sumber: Kacang Vanilla dalam Bulk
• Soalan Baik: Apakah Vanilla Powder?
• Teknik: Ekstrak Vanilla Homemade

(Imej: Sarah Rae Trover)