Tidak kira jika anda membuat yogurt anda sendiri atau anda mempunyai jenama kegemaran membeli jenama, salah satu cara paling cepat untuk merawat manis (yang juga mudah di pinggul) adalah untuk membekukannya! Kami telah mengambil beberapa petua dalam tahun-tahun kami berbuat demikian dan…

.. dengan pelbagai jenis yogurt di pasaran, pastikan untuk membekukan orang yang anda suka. Sekiranya yogurt anda sedikit di bahagian yang tidak selesa, ia akan menjadi lebih kurang mendebarkan apabila dibekukan!

Walaupun rasa kegemaran anda adalah satu dengan buah-buahan tambahan atau krim di dalamnya, ini adalah helah yang benar-benar boleh dilakukan. Sebelum membeku, cuma buka bekas dan putarkan benda-benda sedikit dan selamatkan tudung dengan sedikit bungkus plastik atau foil. Anda juga boleh kacau dengan buah-buahan tambahan yang anda mungkin terbaring di sekelilingnya, hanya pastikan ia dalam kepingan yang cukup kecil anda tidak berakhir dengan bit super berais. Sekiranya anda mempunyai yang kedua, buanglah buah-buahan anda dengan vodka sedikit untuk memastikan ia lembut dan bebas ais!

Anda boleh menambah tongkat jika anda mahu, walaupun lebih kerap daripada tidak kami dapati yogurt kegemaran kami tidak dalam bentuk yang paling mudah untuk dimakan pada tongkat, jadi kami tetap menggunakan sudu! Berita baiknya ialah anda tidak mempunyai apa-apa lagi mengambil ruang di dalam peti sejuk anda dan merupakan cara yang baik untuk menggunakan yogurt yang sudah bersedia untuk keluar dari tarikh!


Berkaitan:

• Resipi: Strawberry-Yogurt Popsicles
• D.I.Y. Yogurt Yunani
• Resipi: Mango Ginger Frozen Yogurt
• Resipi: Pai Nectarine-Yogurt beku

(Imej: Ahli Mendengar Flickr42 yang dilesenkan untuk kegunaan di bawah Creative Commons)