Apa yang dikatakan rakan blogger, penulis, dan kawan dalam talian, perkara pertama pada waktu pagi? Kami meminta beberapa kawan untuk berkongsi makanan pagi kegemaran mereka dengan kami. Saya akan memasak dan memakannya, dan membawa anda pemikiran mereka tentang apa yang perlu dimakan perkara pertama pada waktu pagi. Inilah Tricia dari Makan adalah Seni.

Resipi Tricia untuk Toast Perancis adalah kira-kira sebagai asas dan unsur semasa mereka datang, kecuali untuk satu pelarasan pintar. Saya akan memberi anda petunjuk – lubang-lubang dalam roti. Tetamu percutian anda akan menyukai sarapan mewah ini.

Makan adalah Seni adalah sebuah blog yang meraikan makanan yang sihat, memasak yang menyenangkan dan hidup di antara. Lokasi Tricia di Portland, Oregon, sentiasa bersinar melalui latar belakang untuk semua inspirasi, projek dan resipi surgawinya. Foto-foto indah Tricia, kisah-kisah inspirasi dan fokus kesihatan akan membiarkan anda ingin memakan sepotong roti kelapa pisang kemudian melompat pada basikal anda untuk beberapa udara segar.

Mengenai sarapan pagi ini, Tricia berkata:

Roti bakar Perancis yang baik pada waktu pagi adalah kebahagiaan. Pengalaman itu bukan sahaja meletakkan saya dalam keadaan bersorak, tetapi menjadi kenderaan untuk itu sepanjang hari. Minggu lepas kami mempunyai sebahagian daripada Ciabatta roti yang tersisa sehingga saya memutuskan untuk mengambil menusuknya dengan beberapa roti panggang Perancis. Ini adalah satu keputusan yang baik kerana saya akan mempunyai masa yang sukar membuatnya dengan apa-apa jenis roti lain.

The Ciabatta French Toast Tricia membawa kita hari ini adalah perubahan yang halus dari Challah biasa, masam atau brioche, namun membuat perbezaan dalam keputusan akhir. Oleh kerana terdapat banyak lubang yang besar, terdapat banyak peluang untuk adunan yang kaya untuk meresap ke dalam setiap sudut dan celah. Ia lebih dekat dengan puding roti daripada sepotong roti. Ia juga desa, nyaman dan lazat. Dengan beberapa kepingan pisang, secawan teh hitam dan hujan renyai madu, Toast Perancis ini adalah cara yang menyeronokkan untuk memulakan pagi musim sejuk yang sejuk. Ia memanjakan saya untuk berjalan kaki kejiranan yang panjang di dalam hujan.

Ciabatta French Toast

 • Setengah roti ciabatta hari tua

 • 2

  telur

 • 1/2 cawan

  susu

 • 1 sudu teh

  ekstrak vanila

 • 1 hingga 1 1/2 sudu teh

  kayu manis

 • Secubit garam

 • 3 sudu teh

  mentega

Potong roti hingga 1 / 4-1 / 2 inci kepingan tebal. Pukul bersama telur, susu, vanila, dan kayu manis. Letakkan dua keping pertama dalam mangkuk untuk merendam. Panaskan minyak mentega satu sendok teh dalam kuali tanpa kayu pada medium sederhana. Apabila panas dan berkilauan, putar panas ke medium, dan letakkan dua keping roti pertama pada kuali dan letakkan dua keping roti seterusnya dalam mangkuk dengan campuran telur / susu untuk berendam.

Masak sehingga cincang ringan di luar dan apabila ditekan ke atas dengan spatula anda, tiada apa yang meleleh. Apabila selesai, tambah satu sudu teh mentega dan ulangi, sehingga semua campuran roti dan telur / susu anda hilang.

Anda mungkin mahu menambah sedikit kayu manis untuk campuran ke arah akhir kerana roti cenderung menyerapnya selepas beberapa pusingan pertama.

Terima kasih Tricia kerana menyumbang kepada sarapan kami dengan siri Blogger!

Lawati blog Tricia: Makan adalah Seni

Berkaitan: Pada Menu: Buat Toast French Weekend ini

(Imej: Leela Cyd Ross)