Saya semua tentang kepingan epal, yang membuat pembungkusan snek buah segar yang sihat sedikit cabaran kerana kepingan cenderung untuk memulakan pemeriksaan hampir sebaik sahaja saya telah melemparkannya ke beg zip-top.

Potong buah seperti epal dan pir dengan cepat apabila terdedah kepada oksigen, menyebabkan perubahan warna. Walaupun memerah lemon atau jus kapur pada buah mungkin adalah cara yang paling biasa untuk mengelakkan ini (asid dalam buah-buahan sitrus menghalang dan melambatkan tindak balas kimia yang menyebabkan pengoksidaan), jus sedikit boleh mengubah rasa buah. Anda boleh melangkau semua itu bersama kaedah ini lebih mudah.

Cara Terbaik untuk Terus Memotong Buah dari Menghidupkan Brown

Jawapannya ialah air sejuk. Potong atau potong buah-buahan anda, letakkan di dalam bekas yang ketat – baldi Mason atau bekas yang mempunyai penutup pengunci berfungsi dengan sempurna di sini – isi bekas dengan air sejuk, kemudian tutupnya dengan ketat. Berikan bekas itu sebuah goncangan cahaya untuk memastikan semua kepingan itu ditutup dengan air, kemudian bungkus buahnya di dalam peti sejuk atau kotak makan tengah hari. Air sejuk menghalang oksigen daripada menjangkau permukaan buah dan menyerapnya, sambil mengekalkannya sejuk dan segar!

Adakah anda pernah melakukan ini? Atau adakah anda mempunyai cara yang lebih baik untuk terus memotong buah dari browning?