Cara Cleverest untuk Memotong Tembikai menjadi Potongan Berukuran Bite

(Kredit imej: Faith Durand)

Sekiranya anda mengikuti aturan semangka tembikai untuk mempersiapkan sekurang-kurangnya jumlah yang anda perlukan – anda mungkin perlu menyimpan sekeping tembikai yang lebih besar, sebagai tambahan kepada semua potongan bersaiz gigitan yang dipotong. Inilah cara terbaik untuk melakukannya.

Untuk Potongan Besar Potong Semangka

Cara terbaik untuk menyimpan apa-apa potongan melon, tanpa mengira saiz, membungkus hujungnya dengan bungkus plastik dan menyimpannya di dalam peti sejuk selama seminggu. Peranan plastik dua kali ganda: Ia menghalang tembikai daripada memetik apa-apa bau atau perisa dari makanan lain di dalam peti sejuk, dan ia mengekalkan daging lembab.

Untuk keping tembikai ukuran Bite

Sekali tembikai dipotong dan cubed, simpan apa sahaja yang anda tidak makan dengan segera dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk. Potong buah tembikai sebaiknya dimakan dalam masa tiga hingga empat hari dipotong. Tidak lama selepas dipotong, cecair perlahan-lahan meresap dari daging, dan bersama-sama dengannya, rasa manis yang anda kaitkan dengan tembikai.

Untuk Penyimpanan Jangka Panjang

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak tembikai yang anda akan makan dalam tempoh lima hari hingga seminggu, pertaruhan terbaik anda ialah menyimpan tembikai potong di dalam penyejuk beku. Keluarkan kulit, potong tembikai menjadi kepingan, dan kemudian membekukan dalam satu lapisan pada satu lembar penaik hingga pepejal. Simpan di dalam bekas kedap udara atau beg beku zip ke atas sehingga enam bulan.

Daging akan menjadi lebih lembut daripada melon segar apabila dicairkan, jadi ia tidak sebaik ketika memakannya, tetapi semangka beku sangat bagus untuk membuat ais krim, smoothies, Popsicles, dan minuman.

Resipi Semangka Kegemaran Kami untuk Hari-hari Panas Panas

  • Sherbet tembikai 2-sudu
  • Minted Summer Couscous dengan Tembikai dan Feta
  • Tembikai Mint Frosé
  • Salad Tembikai Salad 3-Sedia
  • Tembikai S’mores