Teruskan dan buat lelucon tentang kacang fava dan Chianti yang bagus. Tidak dinafikan bahawa kacang-kacangan segar dan segar ini lazat, dan mereka berada di musim sekarang, jadi ambil mereka!

Kebanyakan rakyat Amerika tidak biasa dengan kacang fava, jadi kami berharap jawatan ini akan menjadikan mereka kelihatan kurang misterius dan menyebabkan lebih ramai orang memberi mereka cobaan.

Ia memerlukan banyak kacang buncis untuk menghasilkan kacang fava yang cukup untuk setiap hidangan, jadi rancang membeli satu paun kacang polong setiap orang. Pilih buah yang hijau dan agak lancar. Sekiranya kacang terlalu banyak membelai buah, bermakna mereka lebih tua dan mungkin pahit.

Nota: kacang fava (juga dikenali sebagai kacang luas dan kacang merpati) yang tinggi dalam tyramine, dan tidak boleh dimakan oleh orang yang mengambil inhibitor MAO (mis. Antidepresan.)

Tarik bahagian atas dan “unzip” jahitan pod kacang.

Buka pod dan keluarkan kacang. Terdapat biasanya 4 hingga 5 biji setiap pod.

Kacang ini mempunyai lapisan lilin luar, yang perlu anda keluarkan. Blanch mereka dalam air mendidih selama 30 saat, dan kemudian beralih ke mandi ais untuk menghentikan proses memasak. Salutan waxy akan tergelincir langsung.

Ta-da! Kacang siap kini bersedia untuk kebanyakan resipi.

Dari sini, anda boleh mengukus mereka sehingga lembut, dan melemparkannya dalam campuran garam, minyak zaitun, dan jus lemon. Atau anda boleh merosakkannya dan menyebarkannya ke bruschetta, atau melipatnya ke dalam kentang tumbuk. Mereka juga merupakan tambahan hebat kepada salad hijau, hidangan risotto, atau pasta.

Berikut adalah beberapa resipi fava kacang untuk mencuba:
Resipi: Ricotta Pasta dengan Kacang Fava dan Bacon
Grill Recipe of the Day: Chard Rainbow Grilled With Fava Beans And Oregano
Fava Bean Dip dengan bawang putih panggang dan Yogurt
Resep Mesir Kuno: Ful Medes – hidangan kacang fava yang direbus dengan bawang putih, pasli, dan jus lemon yang masih menjadi bahan makanan Mesir.

(Imej: Kathryn Hill)