The Bloody Mary adalah minuman brunch di mana-mana, yang menyembuhkan hangover semua-semua dan sate sedap sempurna untuk mengiringi telur dan wafel sama. Dibuat dari asas jus tomat yang tajam, dibalut dengan jus lemon dan rempah-rempah, dan selesai dengan tuangkan vodka, Bloody Marys menyediakan jeda yang enak dari minuman berhidung manis dan dapat dengan mudah dibuat oleh kaca atau oleh periuk.

Versi ini berpegang pada harapan klasik sehingga mendapat asas kaya, tomatoey dan sedikit panas dan zip dari sos panas. Tetapi sentiasa ada ruang untuk penambahbaikan, bukan? Jadi kami menambah satu bahan yang tidak biasa untuk resipi ini untuk benar-benar menjadikannya apa yang kami gembira untuk memanggil yang terbaik. Dan kerana resipi Bloody Mary yang baik sangat banyak template untuk penyesuaian koktail lagi, kami termasuk beberapa petunjuk untuk perosak Bloody Marys ini. Walaupun anda sedang menyusui mabuk, anda masih boleh membuat periuk minuman keras yang paling lazat dan teruk pernah.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Sejarah Ringkas Bloody Marys

The Bloody Mary dicipta pada awal 1920-an oleh Ferdinand “Pete” Petiot, seorang pelayan bar di Harry Bar Amerika di Paris. Petiot dilaporkan bercampur aduk jus tomat, vodka, Saus Worcestershire, garam, dan lada. Bagi banyak khabar angin yang mengelilingi nama minuman itu, Mary Queen of Scots, pelakon Mary Pickford, dan seorang wanita muda yang cantik bernama Mary yang biasa menyusui koktail merah yang tinggi di Harry’s Bar, hanya beberapa cerita yang dikaitkan dengan ini minuman klasik.

Petiot membawa Bloody Mary ke Amerika bersamanya pada tahun 1934 ke King Cole Bar di St. Regis Hotel di New York City. Resipi koktail jus tomat beliau disesuaikan dengan kepekaan Amerika, termasuk penambahan jus lemon dan Tabasco. Ia juga mengalami perubahan nama, menikmati tugas ringkas sebagai “Red Snapper.” The Bloody Mary menjadi main menu makan tengahari berasaskan vodka sepanjang tahun 1960-an, berkat kempen pemasaran yang agresif oleh Smirnoff.

Baca lebih lanjut: Semua Tentang Bloody Marys

Untuk Better Bloody Marys, Gunakan Jus Sayur – Bukan Jus Tomato

Resipi untuk Bloody Marys berlimpah, masing-masing dengan sentuhan unik pada asas tomato atau rempah-rempah. Pangkalan tomato kadang-kadang dibuat dengan tomato segar, tomato tin, atau bahkan Clamato, tetapi jus tomat lurus adalah pangkalan yang paling banyak digunakan. Selepas mencuba beberapa jus dalam tin dan botol bersama Bloody Mary bercampur, seorang teman (dan ahli Bloody Mary) mendedahkan rahsianya untuk Bloody Marys beraroma di rumah: jus sayuran. Ya, jus V8 klasik memberikan lebih banyak rasa tomato daripada asas lain tanpa sebarang kerja tambahan. Oleh kerana ia stabil, anda boleh menyimpan sehingga anda boleh membuat sekumpulan Bloody Marys bila-bila masa keinginan (atau hangover) mogok.

Baca lebih lanjut: 5 Kesalahan untuk Dihindari Semasa Membuat Maria Berdarah

Pada Melangkah Keburukan

Keledek parut sering dianggap bahan ruji untuk Bloody Marys. Rasa buta kami diuji dua kelompok bersebelahan – satu dengan dan satu tanpa lobak yang disediakan – dan tiada siapa yang terlepasnya. Memandangkan beberapa orang mengamalkan lobak kuda, melangkau ramuan ini membuat resipi Bloody Mary yang mesra pantri dan peti sejuk.

Bloody Mary, Made Better Ahead

Pangkalan tomat untuk Bloody Marys hanya menjadi lebih baik dengan waktu; kami mencadangkan penyejuk untuk sekurang-kurangnya sejam, tetapi sejuk semalaman adalah yang terbaik. Ini adalah salah satu rahsia restoran Bloody Marys: kumpulan besar dicampur secara teratur dan dibiarkan bergolek sebelum menambah vodka dan garnishing dan berkhidmat. Sesetengah orang lebih suka menambah vodka untuk Bloody Marys ke dalam periuk, tetapi saya cadangkan membuat asas dan kemudian menambah vodka kepada setiap gelas individu. Ini membolehkan rakan-rakan makan tengahari anda untuk menyesuaikan gaya mereka dan mengekalkan campuran vodka dan tomato dari memisahkan.

Dinginkan asas tomato: Dinginkan asas tomato sekurang-kurangnya 1 jam atau sebaik-baiknya dalam semalam. Ini akan menjadi lebih lembut pada sos panas dan lada. “Src =” https://atmedia.imgix.net/914f1411da7b9b1b6c35232abfe68a2def9c31df?w=160&h=160&fit=crop “>

Bagaimana Membuat Maria Berdarah

Membuat 8 hidangan

Apa yang kamu perlu

Bahan-bahan

 • 48 auns

  jus sayuran, seperti V8 Original

 • 1 cawan

  jus jeruk, sebaik-baiknya dill, tetapi cairan kraut juga akan dilakukan

 • 1/2 cawan

  jus lemon yang baru dimasak

 • 1 sudu

  sos Worcestershire

 • 1 sudu

  sos panas, seperti Tabasco

 • 1 sudu teh

  biji selenium

 • 1/2 sudu teh

  lada hitam segar

 • 1/4 sudu teh

  garam halal (pilihan)

 • 16 auns

  vodka, seperti Tito

 • Ais

 • Batang saderi, untuk hiasan

 • Lemon baji, untuk berkhidmat

 • Peralatan
 • Mengukur cawan dan sudu

 • Pitcher

 • Campurkan sudu

 • Kacamata untuk berkhidmat

Arahan

 1. Buat asas tomato: Campurkan jus sayuran, jus jeruk, jus lemon, Worcestershire, sos panas, biji sayuran, dan lada dalam kendi besar dan kacau untuk bergabung. Rasa dan tambah garam seperti yang diperlukan.

 2. Dinginkan asas tomato: Dinginkan asas tomato sekurang-kurangnya 1 jam atau sebaik-baiknya dalam semalam. Ini akan meremajakan keperitan sos panas dan lada.

 3. Hidang: Isi kaca gaya Collins yang tinggi separuh jalan dengan ais. Tuang 2 auns vodka ke atas ais dan kacau untuk menyejukkan vodka. Teratas dengan kira-kira 6 auns asas tomato dan hiaskan dengan tangkai saderi dan baji lemon.

Nota Resipi

Buat masa depan: Pangkalan tomato boleh dibuat sehingga 4 hari lebih awal.

Menambah semua vodka ke dalam periuk: Anda boleh menambah semua vodka ke dalam periuk dan bukannya mengisi gelas individu, tetapi kacau periuk sebelum setiap tuangkan, kerana campuran tomato dan vodka boleh dipisahkan ketika mereka duduk.

Добавить комментарий

*

− 1 = 3