Saya dibesarkan dengan roti jagung roti sebagai sebahagian daripada rotasi makan malam mingguan kami. Ibu saya kadang-kadang membuat satu kelompok untuk sarapan pagi dan kami makannya direndam dalam susu dan menyerap dengan sirap maple. Buah jagung belia saya lembut dengan serbuk halus dan ringan dipanaskan. Setelah dibesarkan di Timur Laut dan Barat Laut, saya terkejut dengan versi gurih roti jagung yang saya hancurkan ketika saya berpindah ke Selatan, di mana kue jagung kue adalah sesuatu pengalaman kultus.

Resipi saya untuk kuali roti jagung jatuh di antara kedua-dua: Saya menggunakan kombinasi tepung jagung dan tepung untuk tekstur lembut, tetapi adunan tidak gula. Buttermilk dan telur membasahi campuran dan kemudian semuanya dibakar dalam kuali besi tuang yang dipanaskan untuk kerak yang sangat renyah, sesuai untuk makan dengan cili, bersama stew, atau dengan gerimis sirap maple.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Buttermilk dan Tepung untuk Breadbread Lighter

Antara topik makanan makanan panas yang dibahaskan, roti jagung adalah salah satu yang paling panas. Perbualan ini berakhir dengan satu pengisytiharan: Jagung hanya boleh dibuat dengan cornmeal dan tidak pernah manis. Walaupun edict tidak rasmi ini memberi penghormatan kepada akar roti jagung, ia sebenarnya tidak membuat roti jagung terbaik, dalam pendapat saya yang rendah hati.

 • Tepung: Penambahan tepung membuat roti jagung yang lebih tinggi, yang memegang bersama lebih baik untuk mengiris dan mengiris dengan mentega, atau mencincang cabai atau sup. Ia juga memberikan roti jagung tekstur yang sama seperti roti, di mana sebagai roti jagung dibuat dengan ketat cornmeal mempunyai hampir seperti kek.
 • Buttermilk: The buttermilk memastikan roti jagung lembap, tetapi juga menyumbangkan rasa mentega dan ketajaman ringan yang susu sahaja tidak boleh menyampaikan.

Resipi ini dengan mudah boleh disesuaikan untuk mereka yang lebih suka roti jagung yang benar-benar kental – hanya menggunakan tiga cawan tepung jagung. Bagi mereka yang memilih roti jagung manis, tambah satu sudu gula kepada bahan-bahan kering.

Sesetengah Suka It Sweet

Sesetengah penyelidikan mencadangkan bahawa kedua-dua resipi Utara untuk roti jagung (roti jagung dengan tepung, kadang-kadang dengan gula) dan resepi Selatan (roti jagung tanpa tepung, tidak pernah dengan gula) dicipta pada masa yang sama di kawasan-kawasan yang berbeza ini.

Peneroka Eropah di Utara menyesuaikan roti asli mereka, biasanya dibuat dengan tepung gandum, dengan tepung jagung yang diperkenalkan kepada mereka oleh orang India Amerika, sementara sejenis bubur jagung sedang dimasak oleh budak Afrika dengan sumber kuliner terhad di Selatan. Bubur ini sering dibakar atau digoreng menjadi roti. Walaupun penyertaan atau pengecualian gula dalam mata jagung langsung ke akses, perbezaan juga pertanian: Utara telah dibakar dengan jagung kuning serai, yang tidak manis seperti jagung penyihir Selatan.

Baca lebih lanjut: Sweet Cornbread: Treat Delicious atau Crime Vicious Against Southerners?

(Kredit imej: Lauren Volo)

Rahsia untuk Jagung yang Lebih Baik: Panaskan Kain

Kebenaran sejagat roti jagung: Ia bakar lebih baik dan lebih baik dari kuali besi. Sebelum anda mula memasang bahan-bahan, letakkan kuali besi di dalam ketuhar semasa ia menyapu. Jangan gris kuali sebelum masuk ke dalam ketuhar atau minyak, goreng, atau mentega akan terbakar. Dan gunakanlah dengan berhati-hati apabila menambah minyak dan adunan ke dalam kuali, kerana ia akan menjadi agak panas. Walaupun saya biasanya merapikan kuali dan menambah adunan tepat di atas rak ketuhar, berasa bebas untuk memindahkan kuali ke rak kecil atau penyejuk untuk mengisi dengan selamat.

Baca lebih lanjut: Satu Petua untuk Roti Kering yang Lebih Baik

Cornbread bebas gluten

Cornbread mempunyai perbezaan antara satu resipi roti yang mudah disesuaikan dengan diet bebas gluten. Gantikan tepung gandum dengan cornmeal (tiga cawan secara keseluruhan) dan panggang seperti yang diarahkan. Pastikan anda mencari cornmeal yang dihasilkan dalam kemudahan bebas gluten. Kilang Merah Bob dan King Arthur Flour adalah sumber yang baik. Anda juga boleh menggunakan campuran tepung gluten yang kegemaran untuk menggantikan tepung serba guna.

Campurkan bahan kering: Pukul tepung jagung, tepung, serbuk penaik, dan garam bersama dalam mangkuk besar. “Src =” https://atmedia.imgix.net/418ec77b85d5cb302792b2b534b4ab6353486f3a?w=160&h=160&fit=crop “>

Tambah basah kering: Tuangkan campuran buttermilk ke dalam campuran cornmeal dan kacau sehingga hanya digabungkan. “Src =” https://atmedia.imgix.net/a299071fe8c10352b8fee9a58094d09b1fd408eb?w=160&h=160&fit=crop “>

Bakar: Bakar sehingga tester dimasukkan ke tengah roti jagung keluar bersih, 20 hingga 25 minit. Percuma selama 15 minit sebelum menghiris dan berkhidmat. “Src =” https://atmedia.imgix.net/b2ba6fd6ee81dcc59dc71f56b05468c713a7bb30?w=160&h=160&fit=crop “>


Cara Membuat Kue Roti Kue

Membuat 8 hingga 10 hidangan

Apa yang kamu perlu

Bahan-bahan

 • 1 1/2 cawan

  batu-tanah kuning tepung jagung

 • 1 1/2 cawan

  tepung serbaguna

 • 1 sudu

  serbuk penaik

 • 1 sudu teh

  garam halus

 • 1 3/4 cawan

  buttermilk

 • 3

  telur besar

 • 2 sudu

  bacon, mentega, atau minyak sayuran

 • Peralatan
 • Mengukur cawan dan sudu

 • Mencampur mangkuk

 • Pukul

 • Sudu kayu atau spatula getah

 • Kuali besi 10 inci

Arahan

 1. Panaskan ketuhar dan kuali: Susun rak di tengah ketuhar dan panas hingga 425 ° F. Letakkan kuali besi 10 inci di dalam ketuhar semasa ia panas.

 2. Campurkan bahan kering: Pukul tepung jagung, tepung, serbuk penaik, dan garam bersama dalam mangkuk besar.

 3. Campurkan bahan-bahan basah: Ringankan buttermilk dan telur bersama-sama dalam mangkuk sederhana.

 4. Tambah basah kering: Tuangkan campuran buttermilk ke dalam campuran jagung dan kacau sehingga hanya digabungkan.

 5. Tuangkan kuali dan tambahkan adunan: Berhati-hati mengeluarkan kuali panas dari ketuhar. Masukkan lemak daging, mentega, atau minyak dan pasangkan kuali untuk melapisi bahagian bawah dengan lemak. Berhati-hati tuangkan adunan ke tengah-tengah kuali panas.

 6. Bakar: Bakar sehingga tester dimasukkan ke tengah roti jagung keluar bersih, 20 hingga 25 minit. Sejuk selama 15 minit sebelum menghiris dan berkhidmat.

Nota Resipi

Pilihan bebas gluten: Gunakan 3 cawan tepung jagung dan panggang seperti yang diarahkan. Pastikan anda mencari cornmeal yang dihasilkan dalam kemudahan bebas gluten; Kilang Merah Bob dan King Arthur Flour adalah sumber yang baik. Anda juga boleh menggunakan campuran tepung gluten yang kegemaran untuk menggantikan tepung serba guna.

Penyimpanan: Roti jagung boleh dibalut ketat dengan bungkus plastik atau kerajang aluminium dan disimpan pada suhu bilik sehingga 2 hari atau dalam peti sejuk sehingga 1 minggu.