Salah satu obsesi percutian kami adalah kulit kayu peppermint kaya dan cerah, hanya terdapat pada bulan Disember dan dimakan dalam kepingan kecil di atas coklat panas sambil membungkus hadiah atau memotong pokok. Sekiranya anda hanya menikmati merawat hebat ini dari timah mewah yang terkenal dari kedai bekalan masak yang terkenal, maka anda mungkin gembira mengetahui betapa mudahnya membuatnya di rumah.

Senarai ramuan pendek – hanya coklat gelap dan putih, gula-gula peppermint, dan minyak peppermint – dan anda tidak memerlukan sebarang peralatan khas untuk membuat kulit peppermint untuk diri anda atau memberikan sebagai hadiah. Ia membantu mengenali sedikit tentang setiap ramuan dan mempunyai satu jam untuk didedikasikan untuk proses itu. Inilah caranya untuk membuat kulit kayu peppermint sendiri di rumah untuk hadiah yang memberi musim ini.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Bagaimana Coklat Gelap dan Putih Coklat untuk Bark

Langkah paling penting dalam membuat sebarang bentuk kulit adalah pembajaan coklat. Coklat coklat keras pada suhu bilik, berkat pembajaan, yang menghasilkan penjajaran hablur koko pepejal. Hanya mencairkan coklat dan menambah perisa tidak menjamin bahawa kulit akan menjadi pepejal pada suhu bilik. Berikut adalah asas-asas untuk pembajaan.
 • Gunakan coklat berkualiti tinggi dalam lingkungan 60 hingga 70 peratus koko.
 • Pisau cincang coklat; ini membantu ia mencairkan dengan cepat dan sama rata.
 • Buat dandang ganda untuk mencairkan dengan menggunakan mangkuk yang duduk dengan selesa di atas periuk sederhana tanpa menyentuh bahagian bawah. Isi periuk separuh dengan air.
 • Tinggalkan sebahagian daripada cincang coklat yang dicincang; ini dikenali sebagai coklat biji.
 • Uji kesakitan coklat dengan mencelupkan sudu kecil ke dalam coklat dan menguji suhu terhadap bibir anda. Ia harus “menyengat,” tetapi tidak terbakar. Termometer digital perlu membaca 110 ° F untuk suhu suhu. Anda juga boleh menyimpan sudu di dalam peti sejuk selama beberapa minit untuk memastikan set coklat.

Baca lebih lanjut: Bagaimana Coklat Sempadan Tanpa Thermometer

Anda mungkin tergoda untuk menyusun lapisan coklat gelap di dalam peti sejuk semasa anda mengamuk coklat putih. Tolak! Anda mahu lapisan bawah ditetapkan tetapi tidak sepenuhnya keras apabila anda menambah lapisan atas. Dengan cara ini coklat putih hangat boleh mencairkan coklat gelap dan melekat bersama; jika kedua-dua lapisan mungkin berpecah apabila anda memotong kulitnya.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Peppermint Oil vs. Peppermint Extract

Pastikan anda menggunakan perasa berasaskan minyak, bukan ekstrak. Ekstrak sering mengandungi air dan akan menyebabkan coklat untuk dirampas. Anda boleh memilih minyak perisa yang dibuat khusus untuk coklat dan membuat gula-gula di kedai kraf tempatan, kedai-kedai menghias kek, dan dalam talian. Adalah penting untuk menambah perisa apabila minyak dan coklat cukup dekat dengan suhu. Jika anda menambah minyak perasa kepada coklat panas, ia boleh merampas. Minyak zaitun ditambah kepada kedua-dua lapisan coklat untuk rasa berganda. Coklat gelap mempunyai sedikit rasa pudina, tetapi ia benar-benar datang dalam coklat putih. Pudina membuat rasa coklat putih lebih menyegarkan dan bukan manis manis.

Baca lebih lanjut: Cara Menggunakan Ekstrak dan Minyak dalam Baking Percutian Anda

Petua: Gunakan peppermints cahaya bintang atau menghancurkan beberapa tongkat gula-gula untuk topping. Beg penyejuk beku lebih tebal berbanding rakan simpanan mereka dan dengan itu kurang berkemungkinan apabila anda menghancurkan pucat.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Pemberian Hadiah Peppermint Bark

Sebaik sahaja kulit kayu ditetapkan, anda boleh memecahkannya menjadi empat hingga enam kepingan besar – sempurna untuk membungkus kulit dan pembekuan. Anda boleh dengan mudah menggandakan resipi ini untuk mendapatkan lebih banyak hadiah, atau memberikan keseluruhan kumpulan dalam tin hiasan. Kulit peppermint boleh disimpan dalam bekas kedap udara pada suhu bilik selama kira-kira 10 hari, selepas itu gula-gula peppermint akan mula melembutkan.

Kuali garis: Barisan hidangan pembakar 8 inci dengan kertas parchment, pastikan kertas tergantung lebih dari 2 sisi untuk membentuk tali pinggang; ketepikan. “src =” https://atmedia.imgix.net/ffd78468686de0841fde9704b7ded7058656820e?w=160&h=160&fit=crop “>

Cair beberapa coklat gelap: Letakkan 6 auns coklat gelap ke dalam 1 mangkuk logam dan tetapkannya di atas air yang dipanaskan. Jangan kacau coklat; Sebaliknya, biarkan panas dari air mula mencairkan coklat. Sekali 2/3 cair, kacau perlahan-lahan dengan spatula getah untuk mencairkan coklat sepenuhnya. Angkat suhu coklat dengan menyentuh titik kecil coklat tepat di bawah bibir bawah anda. Chocolate harus menyengat tetapi tidak membakar dan mendaftarkan 110 ° F pada termometer permen. “Src =” https://atmedia.imgix.net/5793f1115febbe226ca3ca099f4767634cf7bbc5?w=160&h=160&fit=crop “>

Ujian untuk marah: Uji suhu coklat ke atas bibir bawah lagi. Matlamatnya adalah untuk coklat berasa sejuk terhadap kulit anda. Sekiranya ia masih hangat, kacau sedikit coklat coklat tambahan. Sekiranya ia terasa sejuk, semak ganda dengan mencelupkan kembali sudu logam kering dan bersih ke dalam coklat. Tetapkan sudu coklat ke dalam peti sejuk selama beberapa minit. Jika coklat itu berkilat dan turun dari sudu, ia bersikap panas. “Src =” https://atmedia.imgix.net/4850fb2114f2b78fac2cfb4290d008cd858d9f7e?w=160&h=160&fit=crop “>

Tuangkan coklat gelap ke dalam kuali: Tuangkan coklat ke dalam kuali dan gunakan spatula mengimbangi mini untuk menyebarkan coklat ke lapisan yang sama. Ketik kuali dengan perlahan di kaunter untuk menimbulkan sebarang buih udara. Diketepikan pada suhu bilik semasa anda marah coklat putih. “Src =” https://atmedia.imgix.net/414cc5d5b897df5f64fc21c9307d5adbcedfc942?w=160&h=160&fit=crop “>

Rasa coklat putih: Apabila coklat putih sedang panas, tambah 1 hingga 2 tetes minyak peppermint dan kacau sehingga dimasukkan. “Src =” https://atmedia.imgix.net/d791f8ae8ee46771bd6715e6c6e588ba20a9746e?w=160&h=160&fit=crop “>

Taburkan pada gula-gula: Segera taburkan kepingan pudina sama rata di atas coklat putih. “Src =” https://atmedia.imgix.net/04c0205e1b34b76a9290ac4438b790d1a3bc0d9e?w=160&h=160&fit=crop “>

Cuti: Potong 4 hingga 6 kepingan dengan pisau koki besar, kemudian bungkus ke dalam bekas kedap udara, memisahkan lapisan dengan kertas kertas. “Src =” https://atmedia.imgix.net/7cedf809feec01e4be49a83ad7f5bc1b2e7e7ef6?w=160&h=160&fit=crop ” >

Cara Membuat Biji Peppermint

Membuat 1 paun, kira-kira 4-6 hidangan

Apa yang kamu perlu

Bahan-bahan
15 gula-gula peppermint keras (2 3/4 ons)

8 auns (60 hingga 70% cacao) cakera coklat berkualiti tinggi atau bungkus, dibahagikan, ditambah lebih diperlukan


2 hingga 4 menjatuhkan minyak mentah penting minyak mentah


8 auns cakera coklat putih berkualiti tinggi atau dibungkus, dibahagikan, ditambah dengan lebih banyak lagi yang diperlukan

Peralatan
Beg beku zip di atas zip
Rolling pin atau daging palet
Periuk sederhana

2 mangkuk logam besar

Tuala dapur
2 spatula getah
Skala
Thermometer (pilihan)
Spatula mengimbangi mini
Kertas kertas
Pisau

Arahan

 1. Menghancurkan gula-gula: Letakkan gula-gula mentega dalam beg penyejuk beku bersaiz empat puluh, buang sebanyak mungkin udara, dan meterai. Pound gula-gula dengan pin bergulir atau palet daging ke kepingan kecil-hingga sederhana; mengetepikan.
 2. Kuali garis: Gariskan hidangan pembakar 8×8 inci dengan kertas kertas, pastikan kertas tergantung lebih dari 2 sisi untuk membentuk tali pinggang; mengetepikan.
 3. Sediakan untuk pembajaan: Ada 2 mangkuk logam besar dan 2 spatula siap, pastikan semuanya bersih dan sangat kering. Isi periuk medium separuh dengan air dan bawa ke reneh. Harus ada air yang mencukupi dalam periuk yang ia bungkus bawah mangkuk logam, tetapi tidak memperkenalkan sebarang air ke dalam mangkuk. Matikan haba.
 4. Cair beberapa coklat gelap: Letakkan 6 auns coklat gelap ke dalam 1 mangkuk logam dan tetapkannya di atas air yang dipanaskan. Jangan kacau coklat; Sebaliknya, biarkan panas dari air mula mencairkan coklat. Sekali 2/3 cair, kacau perlahan-lahan dengan spatula getah untuk mencairkan coklat sepenuhnya. Angkat suhu coklat dengan menyentuh titik kecil coklat tepat di bawah bibir bawah anda. Chocolate harus menyengat tetapi tidak membakar, dan mendaftarkan 110 ° F pada termometer gula-gula.
 5. Tambah biji coklat: Ambil mangkuk dari periuk dan letakkan di tuala dapur. Kacau dalam baki 2 auns coklat sehingga ia benar-benar cair. Teruskan kacau sehingga coklat menebal dan mencapai kemasan matte. Bersabar; ini akan mengambil masa 20 hingga 30 minit.
 6. Ujian untuk marah: Uji suhu coklat ke atas bibir bawah lagi. Matlamatnya adalah untuk coklat berasa sejuk terhadap kulit anda. Sekiranya ia masih hangat, kacau sedikit coklat coklat tambahan. Sekiranya ia terasa sejuk, semak ganda dengan mencelupkan kembali sudu logam kering dan bersih ke dalam coklat. Tetapkan sudu coklat ke dalam peti sejuk selama beberapa minit. Sekiranya coklat itu berkilat dan terkeluar daripada sudu, ia adalah panas.
 7. Rasa coklat gelap: Setelah coklat panas, tambah 1 hingga 2 tetes minyak peppermint dan kacau sehingga dimasukkan.
 8. Tuangkan coklat gelap ke dalam kuali: Tuangkan coklat ke dalam kuali dan gunakan spatula mengimbangi mini untuk menyebarkan coklat ke lapisan yang sama. Ketik kuali dengan perlahan di kaunter untuk menimbulkan sebarang buih udara. Diketepikan pada suhu bilik semasa anda marah coklat putih.
 9. Sengsara coklat putih: Dengan mangkuk yang bersih dan kering dan spatula, ulangi langkah-langkah pencitraan yang diterangkan di atas dengan coklat putih. Ingat untuk memanaskan air dalam periuk sekali lagi sebelum membakar.
 10. Rasa coklat putih: Setelah coklat putih berseri, tambah 1 hingga 2 tetes minyak peppermint dan kacau sehingga dimasukkan.
 11. Tuangkan lapisan coklat putih ke atas gelap: Tuangkan coklat putih ke lapisan coklat gelap dan tersebar ke lapisan yang lebih baik. Ketik kuali dengan perlahan di kaunter untuk menimbulkan sebarang buih udara.
 12. Taburkan pada gula-gula: Segera taburkan kepingan peppermint sekata di bahagian atas coklat putih.
 13. Sejuk: Dinginkan sehingga dikeringkan, kira-kira 1 jam.
 14. Cuti: Potong 4 hingga 6 kepingan dengan pisau tukang masak besar, kemudian pakej ke dalam bekas kedap udara, memisahkan lapisan dengan kertas parchment.

Nota Resipi

 • Penyimpanan: Kulit peppermint boleh disimpan di dalam bekas kedap udara pada suhu bilik sejuk sehingga 10 hari, selepas itu gula-gula peppermint akan mula melembutkan.