Bawang putih roasted in the microwave

Saya menggunakan banyak bawang putih panggang dalam masakan saya. Saya suka rasa mellownya, seperti sepupu manis yang manis kepada bentuk mentah yang lebih tajam. Sekiranya saya berada di atas perkara-perkara, saya akan panggang sekumpulan bawang putih sekaligus dan melemparkan beberapa kepala dalam peti sejuk untuk memerah ke dalam kaserol dan salad pasta seperti ini). Tetapi apabila saya tidak dipenuhi dengan baik, dan ketika saya mendapati diri saya dengan keperluan tiba-tiba untuk beberapa bawang putih, saya melakukannya dengan cepat, cara tidak panaskan dapur saya: Di dalam ketuhar gelombang mikro, dengan tangki turbo yang meningkatkan rasa dalam oven.

Perkataan “panggang” dalam tanda petikan kerana ini tidak benar-benar memanggang. Ia mengukus. Anda menggunakan ketuhar gelombang mikro untuk mengukus bawang putih betul-betul di kepala, lebih cepat. Ini akan memberi anda bawang putih lembut, mudah dibakar, masak yang boleh anda gunakan dalam mana-mana resipi yang memanggil bawang putih panggang. Ia tidak sememangnya mellow, tetapi dalam resipi ia akan tidak dapat dibezakan daripada pelbagai masak lagi. Dan semua dalam 6 hingga 8 minit, berbanding dengan 50 hingga 70 minit yang diperlukan untuk memanggang bawang putih dalam oven.

Jika anda mempunyai tambahan 10 hingga 15 minit, dan jika anda tidak keberatan memanaskan ketuhar anda (atau jika sudah dipanaskan), anda boleh memanggang bawang putih pada suhu tinggi untuk membantu mendapatkan beberapa rasa bawang putih tradisional yang dipanggang. Tetapi semua kerja panjang pelembutan bawang putih akan dilakukan – dalam microwave, dengan tenaga yang kurang dan panas.

Apa yang kamu perlu

Bahan-bahan
1 atau lebih bawang putih mentah kepala
Minyak zaitun
Garam dan lada

Peralatan
Microwave dan hidangan ketuhar, seperti bekas kaca
Tangki ketuhar gelombang mikro, seperti piring seramik

Arahan

1. Potong bahagian atas setiap kepala bawang putih, mendedahkan ulas dalam.

2. Letakkan kepala bawang putih dalam hidangan penaik dan gerimis dengan minyak zaitun. Taburkan sedikit dengan garam dan lada.

3. Tuang sekitar 1 1/2 sudu air untuk setiap kepala bawang putih. (Pilihan: Anda juga boleh menggunakan wain putih, untuk bawang putih yang disemai dengan wain.)

4. Tutup hidangan dengan tudung yang selamat.

5. Ketuhar gelombang mikro pada Kuasa 50% dalam masa 3 minit.

6. Semak bawang putih selepas setiap tempoh 3 minit, menorehnya dengan garpu untuk melihat betapa lembut ulas bawang putih. (Berhati-hati semasa mengeluarkan penutup, sebagai stim panas akan keluar.)

7. Teruskan gelombang mikro. Setelah 6 minit berlalu, masak dengan tambahan 1 minit setiap satu, sehingga bawang putih sangat lembut dan boleh ditikam dengan mudah dengan garpu. Keluarkan bawang putih keluar dari ulas dan gunakan dalam resipi. Atau turbo-meningkatkan bawang putih anda dengan memberikannya panggang cepat!

8. Panaskan ketuhar hingga 450 ° F. Balutkan kepala bawang putih yang dikukus dalam sekeping kertas dan masukkan ke dalam baking dish. (Tuangkan air yang tinggal dahulu.)

9. Bakar selama 10 hingga 15 minit atau sehingga bawang putih telah mula berwarna.


Mahu lebih banyak tutorial pintar untuk menyelesaikan sesuatu di sekeliling rumah?
Lihat lagi Cara Kirim
Kami sedang mencari contoh hebat tentang kecerdasan isi rumah anda sendiri!
Hantar tutorial atau idea anda sendiri di sini!

Berkaitan: 10 Kegunaan untuk Microwave Anda yang Mungkin Mengejutkan Anda

(Imej: Faith Durand)