Saya masih ingat pergi ke pasar petani di San Francisco lama sebelum dipindahkan ke Bangunan Ferry, ketika masih di tempat letak kereta oleh Embarcadero. Mana-mana penduduk San Francisco akan membanggakannya dengan “Saya tahu apabila …” jenis nostalgia dan kebanggaan.

Dan ketika itu, saya juga menjadi pengunjung yang kerap berdiri di Ladang Redwood Hill Farm, sebelum menjadi apa yang sekarang: kemudahan cheesemaking yang penuh, dengan jangkauan melangkaui pasaran petani California Utara. Oleh itu, apabila saya melihatnya di kampung halaman saya New York, saya tidak dapat merasakan sedikit kebingungan untuk zaman kanak-kanak ketika saya melompat-lompat, mengetuk keju Redwood Hill dengan depressor lidah kayu mini.

Redwood Hill Farm telah dimiliki dan dikendalikan oleh keluarga sejak 1968 di bandar kecil Sebastopol Sonoma, kira-kira enam puluh batu di utara San Francisco. Ia juga merupakan tenusu kambing yang pertama di Amerika Syarikat untuk menjadi Manusia Bersertifikat.

Pada masa-masa awal, saya masih ingat ada terutamanya yogurt dan keju segar. Saya suka keju-keju, chefres yang lembut dan lembut.

Sekarang, Redwood Hill mempunyai pelbagai pilihan produk susu, dan semuanya berasaskan susu kambing 100%. Saya akan lalai untuk tidak menyebut cheddar kambing Redwood Hill Farm yang sangat lazat, yang mungkin layak mendapat jawatan yang berasingan untuk melakukan keadilan yang sesuai.

Camellia adalah 5 oz Redwood Hill Farm. bulat, dibuat dalam gaya camembert. Perbezaannya ialah Camellia dibuat dengan susu kambing, sementara semua camembers tradisional dibuat dengan susu lembu. Camellia adalah mentega, pasti mengingatkan brie atau camembert, tetapi mempunyai rasa sedikit kura-kura, berumput. Saya akan mengatakan bahawa ia adalah ringan dan manis di atas semua yang lain, dan kurang cerah dari cendawan dan bumi daripada brie biasa anda atau pembuahan.

Daripada menaruh tampang dalaman berwarna jerami seperti kebanyakan keju yang membelok keemasan, ia berwarna putih di dalamnya. Ia adalah ketidakupayaan untuk kambing untuk mengekalkan beta-karoten dari makanan yang mereka makan bahawa keju berwarna salju dan bukan mentega; beta-carotene memberikan warna kuning ke keju, dan setiap keju kambing, muda atau tua, mempunyai warna putih yang renyah.

Apabila pada suhu bilik, keju akan mengalir dari dalam. Setiap bahagian membawa tekstur yang menyenangkan dan lancar. Kulitnya lazat, dan membawa lebih banyak rasa daripada apa yang ada di bawahnya. Saya kebetulan sedang minum Pinot Grigio yang tidak berbahaya ketika saya merasai keju, dan pasangan itu meningkatkan pengalaman masing-masing.

Berkembang, keju Redwood Hill adalah wahyu untuk saya, dan saya sebenarnya dapat mengingatkan mereka dalam ingatan saya. Ibu saya adalah peminat yang besar seperti saya, dan jika saya bernasib baik, kami akan membawa pulang tabung kecil sesuatu yang baru dari pasaran setiap minggu. Sekarang kita tidak perlu menunggu pagi Sabtu, kerana keju lebih mudah dicari, tanpa mengira pantai, Timur atau Barat.

Cari ia: Redwood Hill Farm Cheeses boleh didapati menggunakan pencari kedai mereka di laman web mereka atau dengan memesan dalam talian.

Nora Singley digunakan untuk menjadi cheesemonger dan Pengarah Pendidikan di Kedai Keju Murray di New York City, di mana dia terus mengajar kelas keju untuk orang ramai. Dia kini seorang Chef TV di The Martha Stewart Show.

Berkaitan: Apa yang Boleh Saya Lakukan Dengan Keju Camembert?

(Imej: 1. Victoria Pearson melalui Komuniti yang Boleh Dimakan; 2. Nora Singley)