Kakek nenek saya digunakan untuk menuangkan susu mentega ke dalam gelas minuman penuh roti jagung dan memakannya dengan sudu. Nana memanggilnya pengawal, dan seberapa banyak yang saya suka beberapa hidangan yang tidak dikenali di rumah mereka, ini bukan untuk saya. Dalam penglihatan semula, ia mungkin lebih menarik dalam mangkuk … atau mungkin tidak.

Bagaimanapun, maksud saya ialah saya tidak mempunyai minat dalam bekas besar dadih, kerana kebanyakan resipi memanggil setengah cawan atau kurang, dan tidak ada cara saya minum rehat. Apa tukang masak yang akan membenci untuk membazirkan setengah galon buttermilk untuk dilakukan?

Pergi untuk barangan serbuk!

Adakah anda biasa dengan pengganti cepat untuk buttermilk? Gabungan susu dan lemon cukup mudah, tetapi apa yang lebih mudah adalah menambah air dan sendok serbuk buttermilk ke resipi anda – tiada campuran tambahan diperlukan.

Ketika saya masih kecil, jika kita tidak mempunyai wang tunai atau hanya keluar susu, ibu saya akan mencampur segelas susu bubuk untuk saya minum. Dia percaya bahawa tiada anak boleh berkembang tanpa segelas susu setiap hari. (Sudah tentu sesuatu perkara, betul?) Bagaimanapun, saya menyedari bahawa susu tepung wujud kerana saya meminumnya. Blech.

Bubuk Buttermilk untuk Baki Kami

Tetapi ketika susu bubuk bukanlah perkara saya, saya terkejut dan gembira melihat bubur dadar serbuk di atas rak beberapa tahun yang lalu. Di sana, betul-betul bersebelahan dengan susu yang telah menguap, dan itu menggembirakan saya. Mungkin ada jenama lain, tetapi satu-satunya yang pernah saya lihat dibuat oleh Saco, dengan koki yang tersenyum di bungkus.

Saya suka buttermilk dalam barangan yang dibakar, dari biskut hingga roti jagung ke kek, tetapi saya tidak banyak membakar, dan membeli bekas keseluruhan untuk menggunakan setengah cawan seolah-olah tidak berguna. Sekarang, jika anda mempunyai sedikit masa di tangan anda, yang saya biasanya tidak (sekurang-kurangnya, tidak membelanjakan pada buttermilk), boleh menyenangkan untuk menghabiskan minggu cuba menggunakan seluruh bekas. Sebagai tambahan kepada pelbagai kek dan roti cepat, cuba gunakannya dalam ranch dressing, quiche, casseroles, dan apa saja yang akan mendapat manfaat daripada produk tenusu sedikit tart.

Cuba Resipi ini dengan Buttermilk Bubuk

  • Pancake buttermilk yang paling ringan dan fluffiest
  • Biskut Buttermilk
  • Buttermilk coleslaw
  • Dressing peternakan cepat (Dengan menggunakan serbuk? Jangan tambahkan air yang diperlukan dan berpakaian akan sedikit lebih tebal – sesuai untuk mencelupkan sayuran mentah.)
  • Ayam goreng Buttermilk, seperti ini tender ayam double crusted dengan sos BBQ Sriracha-honey
  • Bacon-cheddar kuali roti jagung
  • Cukup banyak pasta quiche atau krim boleh dilakukan dengan sudu buttermilk

Juga untuk Popcorn, Anjing, dan Penyejukan Lebih-Panjang

Bagi serbuk buttermilk, selagi anda menyejukkannya selepas anda membukanya, ia akan bertahan lama. Dan anda mungkin mendapati diri anda menggunakannya dalam perkara lain. Ia lazat pada popcorn dengan sedikit garam dan serbuk bawang bombai, dan ia juga meninggalkan filem yang lazat seperti Cheeto pada jari anda selepas anda selesai makan.

Dan saya baca baru-baru ini bahawa percikan sedikit pada makanan anjing dapat membantu dengan air mata. Saya tidak tahu jika itu benar, kerana kita baru sahaja mula melakukannya, tetapi saya boleh melaporkan bahawa anjing kita menganggap ia merawat hebat!

Adakah anda menggunakan serbuk buttermilk? Pernahkah anda memakan gaharu yang dicurahkan ke atas roti jagung? (Saya tidak.)