(Kredit imej: Damn Delicious)

Sekiranya anda mengidam cheesy, carby goodness, anda telah datang ke tempat yang betul. Ini rotini mudah dengan ayam memasak dalam satu periuk dan ia disajikan dengan daging rangup di atas. Ya, awak nak buat malam ini.

Oleh kerana segala-galanya dibuat dalam kuali yang sama, anda perlu melakukan beberapa memasak yang strategik, bermula dengan mencincang daging dalam kuali. Selepas anda mengetepikan daging renyah yang diketepikan, anda boleh menyentuh beberapa bawang putih dengan tepat di dalam minyak bacon di langit sebelum menambah kuih ayam, susu, ayam dadu (penulis mencadangkan rotisserie, tetapi jika anda mempunyai beberapa ayam ayam yang dimasak untuk digunakan, ini adalah tempat yang sempurna untuk melakukannya), pasta kering, pakej perasa ranch, dan garam dan lada.

Anda akan membawa semuanya ke mendidih dan masak sehingga pasta adalah sempurna al dente. Dan jika sos krim itu tidak mencukupi, anda kemudian ke atas kawah dengan keju cheddar dan biarkan ia menjadi baik dan cair sebelum memercikkan pada bacon dan beberapa pasli segar.

Bawa keseluruhan kuali ke meja dan biarkan semua orang ooh dan aah ketika anda menghalakan bahagian ke piring mereka. Hidangkan salad hijau dan makan malam yang mudah dilakukan!

Dapatkan Resipi: Pake Ranch Ayam Pot dari Damn Delicious