(Kredit gambar: Cafe Delites)

Terdapat cara yang tidak berkesudahan untuk memasak ayam, tetapi ini khususnya harus berada di bahagian atas senarai wajib anda. Dengan perapian Sriracha-madu dan banyak jus kapur segar, paha ayam pedas yang manis-tajam ini membungkus pukulan. Buat sekali dan saya jamin keluarga anda akan mengemis untuk hidangan ini sepanjang masa! Saya minta maaf terlebih dahulu.

Gabungan paha ayam, minyak, dan kuali besi yang panas bermaksud anda menghadapi kulit yang renyah dan daging berair (aka kesempurnaan) dan pewarnaan – campuran madu, Sriracha, bawang putih, cuka anggur, kicap dan kapur jus – memastikan rasa pedas yang pedas diberikan dalam setiap gigitan.

Ayam memerlukan sekurang-kurangnya 30 minit untuk memijar, yang bermaksud anda perlu mendapatkan bahagian yang dilakukan sebaik sahaja anda berjalan di pintu. Walaupun ayam marinating anda boleh mendapatkan beberapa memasak nasi atau memasak salad besar. Kemudian apa yang anda perlu lakukan ialah masak ayam dengan cepat di atas dapur dan selesaikan dengan kapur, biji wijen, dan daun bawang. Hidangkan beras atau salad, atau bersama dengan beberapa broccoli kukus dan anda mempunyai hidangan yang lazat di bawah satu jam.

Nikmati beberapa malam ini untuk makan malam dan kemudian gunakan makanan sisa esok untuk makan tengah hari yang mudah. Menang-menang!

Dapatkan Resipi: Madu Garlic Sriracha Chicken dari Cafe Delites