(Kredit imej: Kelli Foster)

Bolehkah benar-benar boleh membuat krim disebat buatan sendiri dengan hanya sebuah balai mason?

Tiada lengan lelah dari whisking. Tidak menyeret pengadun berdiri keluar hanya untuk membuat beberapa anak patung krim disebat. Tiada pemukul untuk mencuci, atau pencuci air untuk membersihkan. Sebaliknya, terdapat kaedah yang mudah seperti mencurahkan krim sebat dalam balang, menyegel tudung yang baik & ketat dan memberikannya goncangan yang baik. Jenis bunyi terlalu baik untuk menjadi kenyataan, betul?!

Petua Asal

Saya mula membaca tip ini, ditulis oleh Chris Scheuer, dalam Majalah Parade. Walaupun, carian Google pantas krim mason disebat menghasilkan sedikit hasil, juga.

Bosan dengan krim yang disebat dalam tin, Chris mula membuat sendiri hanya dengan menggegarkannya dalam balang mason. Dia mencadangkan meletakkan balang mason dalam peti sejuk selama 10 hingga 15 minit sebelum itu, kemudian tambah krim berat (gula dan vanila, pilihan, bergantung kepada gigi manis anda), dan goncang balang dengan kuat selama 5 hingga 6 minit.

Baca tip asal: 5-Minute Fresh Whipped Cream di Mason Jar di Majalah Parade

Kaedah Ujian

Untuk menguji kaedah ini, saya memilih untuk melangkau meletakkan balang mason di dalam penyejuk beku. Sebaliknya, saya mengisi balang mason suhu bilik kira-kira setengahnya penuh dengan 1 cawan krim sebat berat sejuk, secubit gula pasir dan 1/2 sudu teh ekstrak vanila. Saya mengacungkan tudung ke atas balang, dan mula bersungguh-sungguh berjabat.

(Kredit imej: Kelli Foster)

Keputusan

Krim cair yang ringan dan gebu dalam kurang daripada 60 saat!

Saya membaca beberapa akaun yang menyebut kaedah ini mengambil masa mana saja dari 3 hingga 5 minit. Saya mencuba kaedah ini beberapa kali (ia masih nampaknya terlalu baik untuk menjadi kenyataan selepas percubaan pertama!) Dan saya tidak mengambil masa 45 saat untuk pergi dari krim cair untuk memasak pencuci mulut yang sempurna. Mungkin keseronokan saya mendapat yang terbaik daripada saya dan saya seorang penggera yang sangat kuat.

Kaedah lain mengesyorkan menambah gula dan vanila apabila krim mula menebal. Ini berfungsi dengan baik. Saya lebih suka menambah segala-galanya pada mulanya hanya untuk menjaga perkara yang mudah.

Putusan: Ini adalah hujung pukulan!

Nota Akhir

Saya dapati kaedah go-to baru untuk membuat krim disebat, pasti! Ia cepat, mudah dan hampir tidak ada pembersihan. Saya juga suka bahawa balang mason juga berfungsi sebagai bekas simpanan jika anda mempunyai sisa makanan.

Kaedah ini sangat baik untuk digunakan semasa anda sedang dalam perjalanan! Jadi, jika anda merancang untuk melakukan apa-apa memasak semasa percutian musim panas, saya sangat mengesyorkan pembungkusan balak mason … .dessert sentiasa lebih baik dengan krim kocok buatan sendiri!

Buat Whipped Cream di Mason Jar: Tonton Video