Saya pemakan buah malas. Jika saya hanya mengemas epal atau oren dalam beg makan tengah hari, saya tidak mungkin berhenti dan memakannya. Apabila saya duduk di hadapan komputer, perkara terakhir yang saya mahu lakukan ialah mendapatkan jari saya melekit atau jus semburan seluruh papan kekunci. Tetapi saya mahu makan lebih banyak buah semasa hari kerja; ia adalah makanan ringan dan makan siang hebat. Jadi, inilah lima cara yang saya sukakan untuk mempersiapkan buah-buahan terlebih dahulu untuk memudahkan snek yang sedang berjalan.

  1. Hull dan sebiji stroberi, nektar, atau pic (bergantung pada musim) dan buang mereka dengan gerimis kecil cuka balsamic atau buah. Strawberi akan datang ke musim, dan mereka akan menjadi juicy dan beraroma. Oleh itu, ambil kadbod di pasar petani, dan bangkai dan memotongnya terlebih dahulu. Sebarkan mereka ke dalam baggies atau botol separuh pint untuk jawatan. Selepas strawberi selesai, potong nektarin atau pic musim luruh dan lakukan perkara yang sama.
  2. Keluarkan anggur ke dalam kelompok yang lebih kecil, atau tariknya sepenuhnya dari batang. – Saya mendapati bahawa anggur bertahan lebih lama di dalam peti sejuk dan juga lebih mudah untuk diambil untuk snek jika saya membasuh mereka terlebih dahulu, kemudian snip mereka ke dalam kelompok yang lebih kecil. Kadang-kadang saya menarik anggur dari batangnya sepenuhnya dan membuat beg kecil buah anggur longgar untuk snek cepat.
  3. Kupas beberapa clementine dan letakkannya dalam beg kecil. – Clementines dan oren adalah mudah untuk mengupas, tetapi sedikit kemas. Sekali lagi, saya mendapati bahawa saya hanya makan lebih daripada mereka jika saya fikir ke hadapan dan mengambil segmen segmen clementine dikupas.
  4. Potong tembikai madu dan cantaloupe menjadi kepingan bersaiz gigitan. – Pada musim panas, ini adalah cara kegemaran saya untuk makan buah! Saya membeli tembikai, memotongnya, dan meletakkannya dalam bekas yang besar di dalam peti sejuk. Ia menjadikan snek yang sangat lazat!
  5. Ambil bekas sedikit mentega kacang dan buat sandwic banana. – Petua tertentu ini sebenarnya mungkin bermakna lebih lagi lebih banyak bekerja di pejabat, tidak kurang, tetapi ia juga salah satu yang paling mengisi, makanan ringan yang memuaskan saya tahu! Saya hanya mengambil bekas kecil dengan beberapa kacang atau kacang almond (atau lebih baik lagi, meninggalkan balang di dalam peti sejuk pejabat) dan sandwic antara kepingan pisang untuk snek kuasa tengah hari.

Ini adalah semua idea yang kecil, mudah, tentu saja. Tetapi saya mendapati bahawa apabila saya melakukan satu atau lebih setiap minggu saya akhirnya makan buah yang lebih banyak. Lebih-lebih lagi, apabila dibungkus dengan mudah, saya mencapai buah bukannya sebagai kuki atau makanan ringan yang diproses. Ia hanya memerlukan sedikit pemikiran dan perancangan.

Adakah anda mempunyai apa-apa petua kegemaran atau idea yang baik untuk membungkus lebih banyak buah-buahan ke dalam makan tengah hari atau makanan ringan anda?

Lebih Banyak Idea Buah yang Baik:
• Cara Pilih Produk Terbaik: Buah
• Resipi: Lemon dan Salad Buah Madu
• Keseronokan Mudah: Ricotta dengan Madu dan Buah
• Petua Pantas: Tambah Buah-buahan Segar ke Salad Hijau
• Idea yang baik! Kulit Buah buatan sendiri di Resepi Mudah

(Imej: Faith Durand)