Siapakah yang menganggap bola bola kecil boleh digunakan untuk banyak perkara?

Sama ada anda membuatnya sendiri atau membelinya di kedai, adonan pizza boleh digunakan untuk pelbagai perkara. Semak idea ini:

1. Calzones – Calzones pada asasnya adalah pizza individu berkulit ganda! Bola 1 paun akan membuat 3-4 kalori.

2. Pitas dan roti rata – Resipi untuk roti pita sangat tertutup untuk pizza. Cukup dekat untuk digunakan dengan cara yang sama, sama ada dalam ketuhar sebagai resipi roti pita menentukan atau di atas atas dapur.

3. Crackers – Betul! Hanya gulung adunan pizza sehingga ia super nipis (bergolek pada sepotong kulit membantu untuk ini), tusukan semua dengan garpu, dan panggang sekitar 400 ° F sehingga rangup. Crack menjadi sekeping apabila ia sejuk untuk membuat keropok. Anda juga boleh menyikat adunan dengan minyak zaitun dan taburkannya dengan herba garam laut sebelum pergi ke dalam oven.

4. Makan Malam Rolls – Daripada melipat doh rata, membentuknya menjadi bola dan susunkannya dalam hidangan penaik. Biarkan mereka bangkit, kemudian panggang sehingga keemasan.

5. Baguettes – Buat satu baguette panjang dengan bola seluruh adunan atau bahagikan adunan ke dalam beberapa bola dan gulung mereka ke bentuk hoagie untuk mini-baguettes. Biarkan mereka naik seperti gulungan makan malam, kemudian panggang.

Selain pizza, apa yang anda buat dengan adunan pizza?

Berkaitan: Makan malam Minggu: Cara Membuat Pizza di Atas Kompor

(Imej: Emma Christensen)