Kepada saya, hari lahir dan Januari pergi bersama-sama. Ini bukan kerana hari jadi saya sendiri pada bulan Januari; Saya fikir ia mempunyai kaitan dengan fakta bahawa lima ahli keluarga lain dilahirkan pada bulan ini! Dan apa yang lebih baik pada hari jadi daripada cupcake kejutan pada meja kelahiran anak lelaki itu atau meninggalkan pada pintu rumah gadis hari jadi? Jika anda ingin membawa kek cawan hari jadi untuk bekerja atau tarikh, inilah cara pintar dan mudah untuk melakukannya.

Petua comel ini adalah dari Carrie, rakan sekerja saya dan editor laman web kami untuk mereka bentuk dan hidup dengan anak-anak, Ohdeedoh. Dia memberitahu saya bahawa dia dan anaknya membeli cupcake dari kedai roti tempatan (Baked in Red Hook) dan memikirkan cara membungkusnya untuk mereka adalah pandai. Mereka membungkusnya dalam cawan plastik terbalik ini, yang membolehkan mereka membawa kek cawan tanpa menghancurkan pembekuan.

Seperti yang ditunjukkan oleh Carrie, ini bukan penyelesaian yang sangat mesra alam atau praktikal jika anda perlu mengangkut banyak kek cawan, tetapi ia boleh berfungsi untuk satu kelahiran kelahiran lahir khas!

Anda juga boleh menggunakan versi seramik yang boleh diguna semula – salah satu daripada cawan yang dibentuk seperti cawan perjalanan buang.

Berkaitan: Mempunyai Kek, Akan Perjalanan: Pembawa Terbaik untuk Barangan Baked

(Imej: Carrie McBride)