Biarkan saya ceritakan rahsia kejayaan membakar percutian: Anda boleh membakar pai labu sepenuhnya sekarang dan membekukan mereka untuk menikmati kemudian. Kerana kandungan lemak mereka, pai bakar sepenuhnya dibekukan dengan indah, dan ubi jalar yang kaya dengan pai labu dan ubi jalar kelihatan seolah-olah mereka direka untuk pembekuan juga. Terdapat beberapa langkah tambahan yang menjadikan pai labu yang dibekukan lebih mudah, tetapi mereka tidak lebih keras daripada membakar pai itu sendiri.

Membakar Pai Labu untuk Pembekuan

Pai labu yang ditakdirkan untuk beku tidak memerlukan resipi khas. Anda boleh membakar resipi pai kegemaran anda seperti biasanya, dengan satu pengecualian yang dicadangkan: Bakar kue dalam kuali aluminium boleh guna. Panci kue ini lebih nipis, bermakna pai akan membeku lebih cepat dan oleh itu mengelakkan membangunkan kristal ais yang besar, yang boleh merosakkan tekstur pai itu. Plus, elakkan meletakkan gelas kegemaran anda atau kuali seramik di dalam peti sejuk, meninggalkannya percuma untuk membakar pai lain sebelum Hari Kesyukuran.

Sedikit Pai Labu Kegemaran Kami

  • Pai Labu Klasik untuk Kesyukuran
  • Deep-Dish Pumpkin Meringue Pie
  • Pai Labu Halia dengan Kerak Graham Cracker
  • Pai Labu Gluten Free

Membungkus Pai Labu dari Pembekuan

Setelah dibakar, kie sejuk sepenuhnya. Ini akan mengambil beberapa jam pada rak penyejuk pada suhu bilik. Kemudian bungkus pai dengan ketat dalam beberapa lapisan bungkus plastik untuk memastikan ia ditutup rapat. Saya suka membungkus pai yang dibalut dalam lapisan tunggal aluminium foil untuk perlindungan tambahan terhadap pembakaran beku, tetapi langkah ini semata-mata pilihan. Membekukan pai sepenuhnya pada rak peti ais tingkat sehingga satu bulan.

Melemparkan Pai Labu Beku

Keluarkan pai dari peti sejuk dan gerakkannya ke peti sejuk sekurang-kurangnya 12 jam sebelum anda ingin makan pai. Gosok pada suhu bilik boleh menyebabkan pengisian untuk menangis, meninggalkan kerak yang basah. Cair panjang, perlahan adalah cara untuk pergi. Sesekali bungkus plastik akan meninggalkan beberapa kecacatan pada pai selepas pembekuan; tutupi ini dengan taburkan gula kayu manis atau ubi kayu krim yang rata.

Baca lebih lanjut: Bagaimana saya membekukan Pai yang Tidak Dikawal Sekarang untuk Menjimatkan Masa pada Kesyukuran

Ketat pai dengan ketat. Balut pai dengan ketat dalam beberapa lapisan bungkus plastik. Bungkusan tambahan aluminium foil adalah pilihan, tetapi disyorkan. “Src =” https://atmedia.imgix.net/37ccb22113b634dbc899577c3d82b04d4350ac38?w=160&h=160&fit=crop “>

Cair dalam semalam sebelum berkhidmat. Keluarkan kerajang aluminium jika menggunakan dan cair di dalam peti sejuk dalam sekelip mata, pastikan pai berada di rak tingkat di dalam peti sejuk kerana ia cair. “Src =” https://atmedia.imgix.net/1f159ec2484d03fdc713be3e58901010053f399a?w=160&h=160&fit = tanaman “>

Bagaimana Untuk Membekukan Pai Labu

Membuat 1 pai beku, sedia untuk pencairan untuk Hari Kesyukuran

Apa yang kamu perlu

Bahan-bahan
1 pai labu yang dibakar sepenuhnya, sebaiknya dalam kuali pai foil

Peralatan
Pembalut plastik
Kertas aluminium
Pita penyejuk beku

Arahan

  1. Sejukkan pai itu sepenuhnya. Sejukkan pai sepenuhnya pada rak dawai pada suhu bilik. Ini akan mengambil masa beberapa jam.
  2. Ketat pai dengan ketat. Balut pai dengan ketat dalam beberapa lapisan bungkus plastik. Bungkusan tambahan aluminium foil adalah pilihan, tetapi disyorkan.
  3. Label dan beku pai itu. Labelkan kue dengan tarikh beku. Membekukan pada rak tahap sehingga pepejal.
  4. Cair dalam semalam sebelum berkhidmat. Keluarkan kerajang aluminium jika menggunakan dan cair di dalam peti sejuk semalaman, pastikan pai berada di rak tingkat di dalam peti sejuk kerana ia mencairkan.

Nota Resipi

  • Penyimpanan: Labu dan ubi jalar boleh dibekukan sehingga 1 bulan.