Pada permulaan setiap bulan saya mengambil stok beku dan melakukan kedai runcit besar untuk daging lembu dan dada ayam dan paha. Apabila saya pulang ke rumah saya membahagikan daging lembu ke bahagian setengah paun atau satu paun. Ini adalah jumlah yang paling banyak dipanggil resipi, dan saya suka fleksibiliti yang diberikan kepada saya untuk mempunyai pra-diukur, resipi-siap bahagian lembu tanah siap untuk menarik dari peti ais. Untuk menyediakan daging untuk tinggal di beku dalam, saya menggunakan helah yang saya ambil dari Pinterest.

Alat Terbaik untuk Membekukan Ground Beef: Pin Rolling

Saya menimbang sebahagian daripada daging tanah dan kemudian memindahkannya ke beg beku zip. Beg saiz kuar adalah sempurna untuk setengah pon daging, manakala beg bersaiz galon sangat baik untuk bahagian satu paun.

Kemudian sebelum menutup beg itu, saya menggunakan pin rolling untuk perlahan-lahan, tetapi tegas, meratakan daging sehingga 1/2 inci tebal. Menentang keinginan untuk melancarkan pin ke belakang dan sebagainya seperti yang anda lakukan untuk melancarkan doh cookie; anda masih mahu melihat stesen daging tanah. Tekan sebarang udara yang berlebihan dan meterai beg itu. Pindahan ke peti sejuk dan letakkan rata sehingga beku, kemudian berdiri beg atau tumpukan untuk simpanan ruang simpanan. Sekiranya anda mempunyai pengedap vakum, anda boleh menggunakan teknik yang sama dengan beg yang khusus untuk mesin anda.

Air Adakah Musuh Daging Beku

Sekiranya daging terdedah kepada terlalu banyak udara di dalam peti sejuk, ia akan menyebabkan pembakaran beku atau dehidrasi dalam peti sejuk. Walaupun ia selamat untuk makan daging dibakar beku, warna dan rasa mungkin diletakkan di luar. Menggumpuk daging dalam beg beku zip-top mengusir banyak udara yang akan merosakkan daging semasa membuat penggunaan pintar dari ruang beku terhad.

Freeze Flat for Thaw Lebih Cepat

Bonus akhir pembekuan daging lembu rata adalah bahawa ia membuang jauh lebih cepat daripada potongan tebal yang anda bawa pulang dari kedai. Lebih banyak kawasan permukaan bermakna cair yang lebih cepat dan kurang masa untuk membawa makan malam dari peti sejuk ke meja. Anda boleh mencairkan daging lembu dalam beberapa cara; satu beg daging lembu yang dibekukan rata akan dicairkan di dalam peti sejuk di bawah dua jam atau di dalam ketuhar gelombang mikro dalam masa kurang daripada lima minit. Tetapi cara kegemaran saya untuk mengoyak adalah untuk memindahkan beg dari peti sejuk ke mangkuk besar di sinki. Biarkan air sejuk perlahan hujan gerimis di atas daging, dan dalam masa lima hingga 10 minit, daging anda akan menjadi resipi siap.

Sedikit Resipi Daging Tanah Kegemaran Kami

 • Rollin Kubis Semalam
 • Pai Gembala
 • One-Pot Weeknight Beef Stroganoff
 • Philly Cheesesteak Pasta Skillet
 • Spaghetti Squash Taco Pie
 • Cheesy Beefaroni
 • Cara Membuat Lada Stuffed
 • Sloppy Joes
 • Nasi Goreng Daging dan Brokoli
 • Chili dengan Pasta dan Cheddar
 • Salad Salad dengan Berpakaian Daging Hot

Bagaimana Untuk Membekukan dan Defrost Ground Beef

Apa yang kamu perlu

Bahan-bahan
Daging lembu

Peralatan
Skala dapur
Pembalut vakum dan beg (pilihan)
Bekas beg beku-saiz atau gelen beku zip-atas
Pin Rolling
Marker dakwat kekal
Plate
Mangkuk besar
Berat berat, seperti kaleng kacang atau tomato

Arahan

 1. Untuk membekukan daging lembu. Keluarkan daging dari pembungkusan kedai. Bahagikan kepada 1/2 atau 1 paun bahagian. Ini adalah jumlah yang standard untuk kebanyakan resipi. Sekiranya anda mempunyai pengedap vakum, ini adalah masa untuk menggunakannya. Sekiranya tidak, letakkan bahagian-bahagian dalam beg beku zip percuma. Gunakan beg saiz kuartal untuk bahagian 1/2 paun dan beg saiz galon untuk bahagian 1 paun. Gunakan pin bergulung untuk tegas dan perlahan-lahan meratakan daging menjadi tebal 1/2 inci. Anda masih perlu melihat tekstur daging lembu. Tekan semua udara daripada beg dan meterai. Gunakan penanda kekal untuk perhatikan tarikh, potongan daging lembu, dan berat badan. Letakkan beg rata di rak penyejuk beku. Setelah membeku, tumpukan beg atau berdiri secara menegak untuk simpanan jangka panjang.
 2. Tiga cara untuk meredakan daging lembu.
  Defrost dalam peti sejuk. Letakkan beg zip-atas dengan daging lembu beku di atas pinggan dan bergerak ke bahagian bawah peti sejuk. Daging akan dicairkan dalam 1 hingga 2 jam. Masak atau pulihkan semula dalam masa 2 hari. Daging lembu yang telah terlepas dari zon bahaya (40 ° F hingga 140 ° F) semasa proses pencairan dapat disegmen dengan selamat, walaupun beberapa perubahan tekstur atau rasa mungkin terjadi.

  Defrost dalam gelombang mikro. Letakkan beg zip-atas dengan daging lembu beku di atas pinggan. Gunakan tetapan defrost pada gelombang mikro anda untuk mengoyak selama 3 hingga 4 minit, beralih separuh. Watt gelombang mikro berbeza-beza, jadi gunakan masa ini sebagai pedoman untuk perkakas anda. Masak daging dengan serta-merta, kerana beberapa bahagian daging mungkin telah dimasak semasa proses pembersihan. Jangan rebah daging mentah yang dicairkan di dalam gelombang mikro.

  Defrost dalam air sejuk. Letakkan beg zip-atas dengan daging lembu beku ke dalam mangkuk besar. Tutup dengan air sejuk dan gunakan berat berat, seperti kaleng kacang, untuk menenggelamkan daging. Daging harus dicairkan dalam 5 hingga 10 minit. Masak dengan segera. Jangan rebah daging mentah yang dicairkan dalam air sejuk.

Nota Resipi

 • Penyimpanan: Membekukan daging lembu segar dalam tempoh 2 hari dari pembelian. Membekukan sehingga 4 bulan. Jangan rebah daging mentah yang dicairkan menggunakan kaedah gelombang mikro atau air sejuk.