Kue Makanan Devil’s Ina Garten

(Kredit imej: Quentin Bacon)

Adakah anda tahu bahawa untuk beberapa waktu dalam sejarah mereka kedua-dua kek makanan Iblis dan kue beludru merah berkongsi warna merah yang serupa? Mereka berdua dipanggang dengan kombinasi serbuk koko semulajadi dan gula merah “alias” merah. Kue koko sepupu ini berkongsi sejarah yang menghairankan dengan perbezaan yang menawan.

Apakah Perbezaan Antara Kue Devil dan Kue Velvet Merah?

Kek makanan Devil dan kek kelabu merah berkongsi bahagian belakang yang sama: Kedua-duanya dilahirkan dari kek zaman Victoria yang dibuat dengan serbuk koko dan kadang-kadang dipanaskan atau dibasahkan dengan bit merah. Malah, khabar angin berlimpah bahawa makanan Devil pernah berwarna merah, dari gabungan serbuk koko dan baking soda, sebagai kek beludru merah. Versi moden dari kedua-dua kek berkongsi tepung yang sama dan leaveners dan pemanis yang sama, tetapi setiap panggilan untuk serbuk koko yang berbeza dan cecair yang berbeza.

  • Koko: Kue makanan Devil yang biasa menggunakan koko proses Belanda untuk rasa coklat yang kaya, sementara baldu merah hampir selalu dibuat dengan koko semula jadi untuk meningkatkan warna.
  • Cecair: Kek makanan syaitan dibuat dengan kopi panas, air mendidih, atau kadang-kadang krim masam. Beludru merah mempunyai tang yang berbeza daripada penggunaan dadih dan cuka.
  • Warna: Terakhir, dan paling jelas, kek makanan Devil tidak berwarna dengan pewarna makanan merah, jadi ia mempunyai warna coklat gelap yang mendalam.

Lebih banyak koko intel: Apa Perbezaan Antara Serbuk Koko Asli dan Belanda?

Kek makanan syaitan hanyalah sejenis kek coklat coklat. Kek coklat yang paling banyak dibekalkan dengan coklat cair dan serbuk koko, sementara makanan Devil menggunakannya. Makanan syaitan juga mempunyai remah yang lebih lembut dan lembut, berkat kelembapan yang lebih tinggi dari kopi atau air.

Cuba kek makanan makanan Devil kegemaran kami:

Kue Makanan Devil’s Ina Garten