Adakah anda ingin tahu mengenai kopi nitro ini yang terus meningkat? Saya juga. Oleh itu saya mendapat pakar di sini di Louisville, Kentucky (yang unggul di luar bourbon!) Untuk memecahkannya untuk saya.

Di sini Brian Beyke, dengan kopi roaster Quills Coffee, berkongsi semua yang anda ingin tahu tentang kopi nitro.

Apa kopi nitro?

Pada asasnya, apa yang kita bicarakan ialah kopi sejuk (sama ada yang dibuat melalui proses pengambilan lebih lama atau kaedah peredupan kilat) yang mempunyai nitrogen – gas tidak berbau – ditambah kepadanya. Proses ini melakukan dua perkara, Beyke menjelaskan. Terutama ia mengubah tekstur, tetapi ia juga mengubah rasa kopi.

Apa rasa kopi nitro seperti?

Dengan “menambah nitrogen, anda menambah semua gelembung mikro ini,” katanya. “Sebaik-baiknya anda mendapat minuman keras atau kopi minuman yang lebih lancar berbanding ketika anda tidak mempunyai nitrogen yang ditambahkan kepadanya.” Jika anda pernah mempunyai Guinness, anda telah melihat nitrogen bertindak dalam minuman, dan ini akan menjadi sama.

Apabila rasa, kopi nitro akan “memukul reseptor rasa anda dengan sedikit berbeza, jadi ia akan memberi anda persepsi bahawa ia lebih manis tanpa menambah gula,” katanya. “Ia tidak akan menjadi perbezaan gila dan gila dari segi rasa,” katanya, tetapi anda mungkin melihat sesuatu!

Adakah kopi nitro lebih baik daripada kopi ais lain?

Sebelum bercakap dengan Beyke saya mencuba beberapa kopi nitro di kedai lain. Ia adalah … underwhelming. Sekali lagi, semasa saya tidak minum stesen minyak atau lobi kopi, saya tidak minum aficionado sama ada, jadi mungkin ia sia-sia pada saya (seperti ketika saya menawarkan kawan yang baru untuk mengunyah sesuatu yang sangat istimewa dan mereka hanya tersusun dan batuk seolah-olah mereka telah cuba botol bawah-bawah). Tetapi tidak, anda tidak perlu menjadi orang kopi yang besar untuk mendapatkannya, kata Beyke. Mungkin sampel saya tuangkan tidak membenarkan kesan penuh nitrogen?

Idea sejenis minuman sejuk dengan nitrogen semacam kebiasaan, kata Beyke. Di mana anda mungkin menghargai kopi nitro, namun, dalam latte sejuk. Walaupun latte ais biasa tidak mempunyai bau susu kukus, menambah nitrogen adalah cara untuk tekstur berbuih itu. Saya suka latte ais, jadi pastinya akan menjadi perebutan seterusnya saya ke dalam dunia kopi nitro.

3 Nitro Coffee Options We Love

  • Stumptown Coffee Roasters
  • Starbucks
  • Ladang Califia

Apa lagi yang perlu kita ketahui?

Terdapat dua cara anda boleh mencari kopi nitro: di ketuk atau dalam tin. Di kafe-kafe anda boleh melihatnya di ketuk, yang dikatakan Beyke adalah visual yang baik kerana ia memberikan anda kepala berbulu dan krim yang bagus. Ia juga boleh dibungkus, jadi anda boleh mendapatkan penetapan nitro anda di mana sahaja. Sekali lagi seperti yang anda mungkin lihat dengan Guinness, biasanya ada widget kanister atau nitro di bahagian bawah tin yang mengaktifkan apabila anda muncul di atas. Ambil perhatian, walaupun. “Saya telah membeli beberapa tempat di mana ia tidak berlaku dan anda mempunyai minuman dingin yang tidak rata,” kata Beyke.

Adakah anda mempunyai kopi nitro? Adakah anda suka lebih kurang daripada pilihan kopi lain??