Cara Selamat Menipu Turki

(Kredit imej: Emma Christensen)

Melancarkan ayam belanda adalah langkah pertama yang kritikal untuk memancarkan kalkun Thanksgiving anda. Anda harus membenarkan sekurang-kurangnya tiga hari untuk burung 12 hingga 15 pon standard untuk cair. Bagaimanapun, faktor lain, seperti suhu peti sejuk anda dan lokasi kalkun di dalam peti sejuk itu, akan memberi kesan kepada berapa lama masa yang diperlukan tembikar anda untuk benar-benar cair.

Memandangkan faktor-faktor lain, ia boleh menjadi sukar untuk memberitahu sama ada, selepas masa ini, burung besar anda sebenarnya dicairkan sepanjang jalan. Terdapat dua cara untuk menentukan sama ada kalkun anda benar-benar dicairkan atau tidak, dan beberapa tip untuk diikuti jika anda mendapati anda mempunyai kalkun sedikit beku datang Khamis.

Bagaimana hendak menipu Turki

Pertama, beberapa penyegar untuk semua orang.

  • Cara paling mudah untuk mencairkan ayam belanda percutian anda adalah selama beberapa hari di dalam peti sejuk.
  • Ia mengambil masa yang lama – merancang selama 24 jam untuk setiap lima kilogram kalkun – tetapi kali ini sepenuhnya dimatikan.
  • Ia membantu untuk menetapkan kalkun beku di atas rak untuk meningkatkan aliran udara untuk pencairan cepat.

Anda juga boleh mencairkan ayam belanda anda dengan mandian air sejuk: Isi ayam belukar yang masih dibalut dalam air sejuk (satu kerja sinki atau lebih sejuk) dan tukar air setiap 30 minit. Kaedah ini masih mengambil masa beberapa jam dan lebih baik untuk mencairkan dan memanggang seekor kalkun pada hari yang sama.


Cara: Cara Selamat Menipu Turki


Menentukan Debu oleh Sentuhan dan Rasa

Jika anda telah memberikan masa kalkun yang cukup untuk mencairkan, tetapi anda ingin menjadi pasti bahawa ia telah dicairkan, cara terbaik untuk melakukan ini adalah dengan sentuhan dan rasa. Dan saya tidak mengambil tepukan di belakang.

Unwrapping kalkun, menghilangkan leher dan giblet, dan merasakan di dalam rongga kalkun adalah cara terbaik untuk memastikan kalkun anda dicairkan sepenuhnya.

Melakukannya sehari sebelum pemanggangan juga memberi anda peluang untuk menjamu ayam belanda dan membantu mempercepatkan perkara-perkara di sepanjang jika ayam belanda anda masih berais. Kaki dan sayap ayam perlu bergerak bebas dan payudara perlu diberikan kepada tekanan apabila dicairkan sepenuhnya.

Menentukan Thaw dengan Thermometer

Ya, teknik yang sama yang kita gunakan untuk menentukan kelonggaran pemanggang juga boleh digunakan untuk menguji kemurnian pencairan. Gunakan termometer probe untuk menguji kedua-dua payudara dan paha; mereka harus sekurang-kurangnya 32 ° F hingga 40 ° F, atau kira-kira suhu yang sama seperti peti sejuk anda. Pastikan anda membersihkan termometer probe anda selepas memasukkannya ke dalam turkey mentah!

Ayam belanda saya masih beku – sekarang apa?

Anda masih boleh memanggang seekor burung beku atau beku sebahagiannya, dan ini lebih selamat daripada cuba mencairkan ayam belanda anda dengan air suam, pad pemanas, atau pengering rambut. Anda masih perlu mengeluarkan giblet dan leher dan membenarkan masa pemanggangan tambahan untuk burung beku.


Cara: Cara Memasak Turki Beku