(Kredit imej: Christine Gallary)

Salah satu perkara yang membuat penerbangan merentas desa dengan kanak-kanak yang sedikit lebih menawan adalah makanan ringan percuma yang diserahkan kepada kapal terbang. Beg kecil rawatan ini membantu mengekalkan tahap gula darah saya dan bertindak sebagai rasuah untuk menjaga anak perempuan saya daripada menaiki kapal terbang kapal terbang.

Penemuan kegemaran saya dalam bakul makanan ringan adalah gigitan gula-gula gula kayu manis. Sweet dan sedikit gurih, gigitan pretzel ini adiktif tetapi benar-benar bukan pilihan paling sihat. Bagaimana jika saya boleh mengambil konsep yang sama dan membuat snek yang lebih sihat? Oleh itu, kulit kayu manis kayu manis panggang dilahirkan!

(Kredit imej: Christine Gallary)

Saya salah satu daripada orang-orang yang biasanya lebih suka mengupas epal saya, terutamanya apabila membuat barangan yang dibakar. Tumpukan kulit yang ditakdirkan untuk bin kompos membuat saya sedih walaupun. Kemudian Faith datang dengan idea yang bagus untuk menghidupkan kulit kentang menjadi makanan ringan, dan saya fikir, kenapa tidak ada perkara yang sama berlaku untuk kulit epal? Saya terpaksa bekerja bereksperimen.

Cara Membuat Coklat Apple Panggang

Walaupun anda boleh membersihkan cip epal di dalam ketuhar suhu rendah selama berjam-jam, saya pergi dengan kaedah pemanasan tinggi yang panas dan menyukai keputusan dan masa memasak yang cepat.

Cubalah kulit epal anda dengan lapisan mentega cair atau minyak berperisa neutral (saya melambungkan kulit 4 epal dengan 1/2 sudu mentega cair) dan secubit garam. Campurkan beberapa gula kayu manis (1 sudu teh gula pasir dan 1/8 sudu teh kayu manis), kemudian masukkan setengahnya dengan kulit.

(Kredit imej: Christine Gallary)

Sebarkan kulit pada satu lapisan di atas kertas atau lembaran pena bersalut Silpat dan panggang pada suhu 400 ° F sehingga coklat di tepi, kira-kira 12 minit. Tonton dengan berhati-hati kerana mereka boleh pergi dari ceri untuk dibakar dengan mudah!

Setelah kulit dipanggang, biarkan mereka sejuk di atas lembapan penaik selama beberapa minit hingga garing seperti bacon, kemudian lemparkan dengan gula manis yang lain semasa masih hangat.

Ini cip epal yang manis dan wangi adalah pilihan yang lebih sihat, lazat dengan pretzel yang renyah yang membantu menggunakan sekerap dapur yang tidak berguna!