Penulis fiksi sains Arthur C. Clarke pernah menulis bahawa “apa-apa teknologi yang cukup maju tidak dapat dibedakan dari sihir,” dan saya menjadi semakin yakin bahwa dia bercakap tentang Pot Instan. Setiap hari seseorang sepertinya mencari sesuatu yang baru boleh dilakukan oleh Pot Instan. Sekiranya anda memberitahu saya Instant Pot boleh melakukan cukai saya, saya mungkin akan percaya kepada anda.

Ia adalah periuk tekanan, periuk nasi, dan periuk perlahan, dan ia boleh membuat yogurt dan wain (ya, wain) dan memanaskan daging dari beku dengan cepat walaupun USDA fikir ia OK.

Kini, anda dapat, sebenarnya, membuat popcorn dalam Instant Pot. Betapa mengasyikkan itu?

Menurut Today Food, anda boleh membuat popcorn di Instant Pot dengan hanya beberapa kernel popcorn, minyak kelapa, dan mentega dan garam yang belum dimasak. Anda boleh menggunakan ciri tumis untuk membawa minyak kelapa ke dalam reneh, tambah popcorn dan pastikan semua biji itu disalut, letakkan tudung di atas (bukan tudung Segera Pot, walaupun, kerana Hari ini mengatakan bahawa akan mematikan sauté fungsi), dan tunggu bunyi muncul untuk melambatkan. Kemudian matikan Pot Instan dan tunggu untuk berhenti untuk berhenti, dan poof! Anda mempunyai Pot Segera yang penuh dengan popcorn.

Ini sebenarnya sangat baik untuk saya. Saya suka popcorn, terutama dengan lada hitam dan Parmesan parut, tetapi saya tidak tahan bau popcorn gelombang mikro kerana ia mengingatkan saya tentang kerja pejabat pertama saya. (Setiap petang, seseorang akan meletakkan popcorn berperisa mentega dalam microwave bilik rehat, dan segala-galanya dalam radius 100 kaki – termasuk saya dan pakaian saya – akan berbau seperti popcorn gelombang mikro untuk sepanjang hari.)

Memetik popcorn di dalam Pot Instan hanya akan berbau seperti minyak kelapa, yang menyenangkan, dan pembersihan akan menjadi mudah. Jadi membuat makanan ringan untuk pergi dengan dokumentari Netflix semakin mudah.

Pernahkah anda membuat popcorn di dalam Pot Instan?