Slow Cooker Black Bean Enchiladas

(Kredit imej: Emma Christensen)

Jika anda membaca resipi perlahan-masak, anda akan melihat sebahagian besar daripada mereka memanggil untuk menyemburkan masukkan dengan semburan memasak nonstick sebelum menambah bahan itu. Tetapi adakah ia benar-benar perlu?

Jika ia seperti sup atau rebus, terdapat cecair yang mencukupi dalam periuk perlahan yang bahan-bahan tidak akan melekat padanya. Tetapi untuk sesuatu seperti kentang tumbuk atau pasta, yang berair dan tidak benar-benar kotor, peluang untuk hidangan yang melekat ke bahagian bawah adalah lebih berkemungkinan besar.

Slow-Cooker Sosej dan Lasagna Spinach

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

Kabus semburan semburan cepat dapat menghalang kegelisahan daripada berlaku, yang merupakan jawapan mudah mengapa banyak resipi memanggilnya. Tetapi jika tujuannya adalah untuk menyemaikan sisipan dan mengubahnya menjadi permukaan nonstick, tidak ada sebab anda tidak boleh beralih kepada sesuatu yang lain yang berfungsi sama jika anda lebih suka tidak menggunakan semburan.

Sebaliknya, cobalah salutan masukkan dengan lapisan nipis mentega yang dilembutkan, minyak zaitun, minyak kelapa, atau minyak sayuran seperti canola atau grapeseed. Kemudian lanjutkan dengan resipi dan yakinlah bahawa makanan tidak akan melekat.

Baca Lagi: The Science Behind Nonstick Cooking Spray