(Kredit imej: Emma Christensen)

Q: Saya sedang mencari bekas penyimpanan kaca tiga atau empat bahagian, dengan penutup, yang beku, microwave, dan (idealnya) peti sejuk selamat. Maksudnya, saya boleh membuat diri saya makan makanan “makan malam TV” yang sihat, dengan sayur, kentang / kanji, dan hidangan utama dalam satu hidangan, kemudian membekukan mereka, dan panaskan semula ketika saya pulang dari kerja.

Saya berharap untuk ini untuk eon dan saya tidak dapat mencari mereka dalam talian. Adakah anda tahu jika ini wujud? jika tidak, adakah anda mempunyai idea lain (saya tahu saya boleh mempunyai tiga hidangan kaca kecil dan memanaskan semula mereka, itulah yang saya lakukan sekarang, akan menjadi kurang kerumitan jika saya boleh mempunyai satu hidangan).

Dihantar oleh Paula

Editor: Masalahnya dengan terus dari pembeku ke ketuhar panas adalah bahawa haba langsung yang tiba-tiba boleh menyebabkan hidangan kaca retak atau pecah. Walau bagaimanapun, saya rasa kebanyakan hidangan kaca boleh mengendalikan dari peti sejuk ke oven – bagaimana pula dengan meletakkan peti ais beku di dalam peti sejuk pada malam sebelum sebelum mereka mempunyai masa untuk mencair pada siang hari?

Pembaca, adakah anda tahu mana-mana hidangan yang boleh terus dari peti sejuk ke oven atau microwave? Apa-apa nasihat lain mengenai reheating leftovers beku?

Soalan seterusnya?