(Kredit imej: Emma Christensen)

Berapa banyak yang anda tahu tentang pizza? Dan saya tidak mendapat akademik di sini; adakah anda tahu asas-asas? Pizza adalah makan malam buatan sendiri yang ringkas, tetapi ia boleh kelihatan hebat – semua komponen yang berasingan! Adunan, sos, topping – dan bagaimana jika saya tidak mempunyai batu pizza?

Pegang di sana. Keindahan pizza adalah bahawa ia boleh menjadi mudah atau geeky seperti yang anda mahukan. Berikut adalah keperluan – anda boleh mengambilnya dari sini.

Bayam, Kacang Putih, dan Pizza Taleggio

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

1. Anda boleh membeli doh (atau gunakan beku anda).

Hati pizza yang hebat adalah keraknya, dan ini adalah tempat banyak pizza pizza masuk. Tetapi anda boleh pergi jauh menggunakan adonan yang dibeli. Cari doh di dalam peti sejuk di kedai runcit tempatan anda atau Trader Joe – atau hanya meminta tukang roti untuk bungkus adunan. Anda juga boleh membuat satu kelompok besar doh dan membekukannya!

Baca lebih lanjut → Cara Membekukan Doh Pizza

2. Gunakan minyak, bukan tepung, apabila bekerja dengan adunan pizza.

Adunan pizza harus berbulu dan lembut, mudah untuk meregangkan dan bekerja dengan. Menambah tepung terlalu banyak akan membawa anda ke masalah dengan cepat. Ambil nota dari kelas online Coco dengan Peter Reinhart dan gunakan minyak, bukan tepung, untuk mengendalikan doh.

Baca lebih lanjut → Apa yang saya Pelajari Mengenai Pizza dalam Kelas Dalam Talian Percuma Peter Reinhart

3. Jangan masak sos anda!

Piza yang terbaik, pada pandangan saya, mempunyai keamatan yang terang yang dapat dimenyapkan apabila dimasak. (Tonton Brandon Pettit daripada Delancey menerangkan ini dalam video ini.) Jika anda membuat pizza untuk makan tengah hari yang cepat, ia benar-benar baik untuk menggunakan sos jarred (iaitu dimasak), tetapi jika anda hanya mempunyai tiga minit lagi, anda boleh membuat hebat sos dengan mengisar tomato dalam tin dengan sedikit gula dan cuka.

Dapatkan resipi yang sangat mudah → DIY Resipi: Saus Pizza Merah Cepat

4. Jangan membeli bahan tambahan untuk topping.

Kecuali anda benar-benar mahukan bahawa extravaganza Hawaii dan benar-benar memerlukan nanas untuk ke sana, kemungkinan anda mempunyai semua yang anda perlukan dalam pantri atau peti sejuk anda untuk mengatasinya. Pizza adalah pangkalan yang hebat untuk menggunakan peluang dan berakhir. Itu bahagian terakhir Parmesan? Sesetengah batang pasli? Setengah cawan lada merah panggang? Sebilangan besar daging lembu yang telah dimasak runtuh? Raid pembeku anda juga, dan nikmati kombinasi serendipitous (bahawa anda mungkin tidak akan dapat mencipta semula).

Pizza yang baik tidak dimuatkan dengan topping pula; anda tidak perlu sebanyak yang anda fikirkan.

→ Baca lebih lanjut: Petua Pantas: Membekukan Sisa Bahan-bahan untuk Topping Pizza Impromptu

5. Balikkan oven anda SEMUA cara!

Jangan takut untuk mengepam ketuhar anda sepanjang perjalanan. Ya, buka dail itu sepanjang jalan dan biarkan panas selama sekurang-kurangnya 20 minit. Lebih panas oven, lebih baik pizza. Emma menjelaskan kenapa (dan bagaimana untuk mengatasi keterlaluan memalingkan ketuhar anda sepanjang jalan)…

Baca lebih lanjut → Mahu Pizza Awesome? Hidupkan Heat

6. Anda boleh membuat pizza yang hebat dalam kuali besi.

Masih takut untuk mengepam ketuhar? Cuba menggunakan kuali besi tuang anda di atas stovetop; anda sebenarnya boleh membuat pai cukup hebat dengan cara ini.

Baca lebih lanjut → Makan malam Minggu: Cara Membuat Pizza di Atas Kompor

7. Adalah penting untuk mengetahui bagaimana untuk memanaskan semula pizza.

Adakah anda tahu cara terbaik untuk memanaskan semula kepingan? Selepas anda membuat pizza hebat di rumah, ikuti dan panaskan sisa cara yang betul.

Baca lebih lanjut → Cara Terbaik untuk Menghidupkan semula Slice of Pizza

Lebih Keperluan Pizza

  • Homemade Nipis Crust Pizza
  • Cara Membuat Pizza Sangat Baik di Rumah