Adakah Anda Tahu Anda Boleh Menghidupkan Apple Peel ke Snek Delicious?

(Kredit imej: Christine Gallary)

Ia adalah masa sepanjang tahun, apabila pencuci mulut yang diisi epal memerintah. Dari pai dan kek hingga kerepek dan muffin, tidak kira apa yang anda sedang masak, satu perkara yang pasti – ia hanya masalah masa sebelum anda merenung mangkuk penuh kulit epal. Daripada melemparkannya, berikut adalah tujuh cara untuk memberi mereka kehidupan baru di dapur.

1. cip panggang.

Dihidupkan dengan sentuhan mentega cair dan gula-gula kayu manis, kulit epal boleh dipanggang menjadi makanan ringan dan renyah yang memerlukan keperluan petang musim gugur.

Dapatkan resipi: Adakah Anda Tahu Anda Boleh Menghidupkan Apple Peel ke Snek Delicious?

Ada Apple Peels? Buat teh!

(Kredit imej: Terapi Apartment)

2. Buat teh.

Dengan air mendidih, bersama dengan tongkat kayu manis dan madu, epal membuat teh yang menenangkan. Bonus: Gunakan kulit epal merah dan anda akan membuat minuman merah jambu yang indah.

Baca lebih lanjut: Ada Apple Peels? Buat teh!

3. Whip up smoothie.

Kulit epal membawa rangsangan besar serat, bersama-sama dengan rasa manis tambahan, untuk smoothies. Simpan mereka yang disimpan di dalam beg boleh dibasuh di dalam peti sejuk di antara campuran minuman.

Cuba di sini: Super-Power Morning Smoothie

Kale Bistro Salad

(Kredit imej: Christine Han)

4. Garnish salad.

Untuk hiasan yang cantik seperti yang lazat, julienne epal mengupas ke jalur nipis untuk topper salad bermusim manis.

Tambahnya di sini: Kale Bistro Salad

Apakah Perbezaan Antara Cuka Cider Apple yang Ditapis dan Tidak Bertindan??

(Kredit imej: Faith Durand)

5. Buat cuka sari apel.

Inilah sebabnya untuk menyelamatkan teras epal bersama-sama dengan kulit. Campuran dengan gula dan tenggelam dalam air, mudah untuk menghidupkan sekerap epal ke dalam cuka cuka sari apel DIY.

Baca lebih lanjut: Homemade Cuka Cider Buatan (Menggunakan Kacang dan Tudung) dari Jangan Lupuskan Bebanan

6. Bersihkan noda dari alat memasak aluminium.

Digabungkan dengan air, kemudian dibawa ke mendidih dan direbus selama kira-kira 30 minit, asid dalam kulit epal membantu menghilangkan noda dari alat memasak aluminium.

7. Lipat ke dalam penkek dan mufin.

Potong peel dan tambahkan mereka kepada kumpulan lempung, wafel, atau mufin. Kulit itu menambah rasa apel halus dan akan meningkatkan kandungan serat dari mana-mana hidangan ini. Sepasang mereka dengan kayu manis untuk memastikan semua rasa seperti epal pai.

Apa cara kegemaran anda untuk menggunakan kulit epal?