(Kredit imej: Sara Kate Gillingham)

Pork daging babi panggang adalah salah satu hidangan panas musim panas kegemaran saya – cukup enak untuk tetamu, tetapi cukup berpatutan untuk makanan setiap hari. Pork daging babi dan daging panggang sering mempunyai reputasi untuk menjadi kering, tetapi tidak boleh jauh dari kebenaran.

Anda boleh membuat cincang babi yang lembut, lembut di panggangan setiap kali hanya dengan mengikuti lima petua ini.

(Kredit imej: Christine Gallary)

1. Pergi untuk tebal, potong pusat.

Bone-in atau boneless adalah pilihan peribadi, tetapi daging babi yang dipotong pusat lebih lembut dari awal dan hampir menjamin daging babi panggang berair. Pork daging babi tebal juga menghalang terlalu masak, yang menyebabkan kering, tidak lembap, daging babi panggang.

Baca lebih lanjut: Panduan Lengkap untuk Pork Chops

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

2. Sentiasa bersinar.

Air garam – iaitu, mandi air garam yang beraroma daging daging babi harus mengambil air dalam – adalah rahsia untuk daging babi berair setiap kali. Lebih baik lagi, brining memberi anda beberapa insuran terhadap terlalu banyak, seperti yang terlalu banyak makan daging babi panggang akan tetap lembab jika mereka dipenuhi.

Ketahui lebih lanjut: 3 Alasan Saintifik untuk Meningkatkan Daging Anda

3. Gunakan gril dua zon.

Kami mahu dua perkara apabila kami memanggang daging babi – cantik (dan beraroma) grill mark dan pedalaman yang cerah, berair – dan pendekatan memasak dua zon adalah cara terbaik untuk mendapatkan kedua-duanya. Mulakan kepingan pada api yang tinggi untuk mendapatkan kerak yang tajam dan tanda gril yang baik, kemudian gerakkannya ke api sederhana untuk memasak hingga suhu tanpa mengeringkan

(Kredit imej: Joe Lingeman)

4. Simpan saucing untuk akhir memasak.

Sos untuk makanan panggang seperti icing pada kek; begitu banyak rasa boleh disampaikan dalam sos. Masalahnya adalah bahawa saus cenderung membakar pada panggangan jika ditambah kepada daging babi sebelum memasak. Sebaliknya, simpan sos selama lima minit untuk memasak dan untuk hidangan.

Dapatkan resipi: Coklat Madu Coklat Mudah

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

5. Rehat daging babi untuk juiciness maksimum.

Walaupun terdapat beberapa perdebatan tentang sama ada anda perlu berehat stik pasca memanggang, daging babi benar-benar mendapat manfaat dari rehat selepas 10 minit. Ini membolehkan untuk memasak membawa supaya anda tidak menghiris cincang yang tidak matang, dan ia menghalang terlalu masak kerana pemotongannya lembut sehingga suhu. Tutup cangkir anda dalam kerajang hanya selepas memasak sebelum menghiris dan berkhidmat.