Salad makan tengah hari yang baik bergantung pada jauh lebih banyak daripada ramuannya. Pasti, mereka membawa faktor perasa, tetapi sama pentingnya (mungkin lebih banyak lagi) adalah bagaimana anda membungkusnya bersama-sama. Ini boleh menjadi perbezaan antara makan tengah hari yang sedih dan sedih yang benar-benar membuat rakan sekerja anda cemburu.

1. Gunakan bekas yang besar, ringan untuk pembungkusan.

Mari kita semua bersetuju bahawa sudah tiba masanya untuk menuangkan balang Mason untuk pembungkusan salad. Ia kelihatan baik, saya akan memberikan anda itu, tetapi ia tidak praktikal. Sebagai tambahan kepada fakta bahawa ia adalah berat untuk kereta di sekitar, ia tidak memegang cukup makanan untuk benar-benar mengisi saya. Sebaliknya, pergi ke bekas yang lebih besar dan lebih ringan (saya suka beberapa pilihan gaya Tupperware). Ia memegang lebih banyak makanan, tidak membungkus bahan-bahan bersama-sama begitu rapat, dan terbaik sekali, membuat salad anda lebih mudah untuk dicampur bersama.

Cari Salad Container: 7 Container Salad Sesuai untuk Makan Siang Kebenaran

2. Lepaskan sayuran hijau.

Apabila menyiapkan salad bernilai seminggu, pilih sayur-sayuran dengan bijak. Semasa arugula, bayam, dan lettuce membuat salad yang indah, mereka tidak tahan dengan baik untuk jangka masa panjang. Elakkan salad menyedihkan dengan sayur-sayuran layu dengan menggunakan alternatif lain. Cubalah sayur-sayuran yang bertenaga, seperti kale, chard, kubis, atau kubis, atau melangkau mereka bersama-sama dan gunakan brokoli selai, lobak merah, kohlrabi, atau kacang.

Ketahui Lebih Lanjut Mengenai Greens Sturdy: 6 Salad Greens Anda Boleh Berpakaian Masa Depan

3. Pakkan sayur-sayuran anda dengan betul.

Jangan biarkan sayur-sayuran yang sedap mendapat salad mojo ke bawah. Dengan menambah sayur-sayuran yang terakhir kepada bekas makan tengahari anda, mereka akan kekal segar dengan peluang yang kurang mendapat sambaran. Tetapi apabila menyiapkan kumpulan yang lebih besar selama beberapa hari, pertimbangkan untuk menjaga sayur-sayuran dalam bekas atau beg yang berasingan, dan kemudian masukkannya ke salad anda apabila anda sudah bersedia untuk makan.

4. Butir-butir sejuk dengan cepat sebelum pembungkusan.

Walaupun biji-bijian seperti farro dan beras adalah lebih kukuh dan tahan lebih lama daripada sayur-sayuran salad, mereka boleh menjadi lembap ketika dibungkus terlalu lama selepas memasak. Untuk memastikan salad bijirin anda kuat untuk jangka masa panjang, biarkan biji-bijian dalam lapisan yang sama pada lembaran penaik dan sejuk segera selepas memasak. Penyejuk cepat ini akan membantu biji-bijian mengekalkan gigitan dan tekstur tegas mereka.

5. Tetap berpakaian dobel kedap untuk mengelakkan tumpahan.

Jangan menjadi mangsa kepada bekas pembocoran yang bocor: ia berantakan, malang, dan yang paling penting, boleh dielakkan sepenuhnya. Sesetengah bekas diperbuat dengan pembahagi, yang sesuai untuk penyimpanan pakaian. Kaedah kegemaran saya ialah memakai pakaian yang kecil (kira-kira dua ounce), dan kemudian stashing itu di dalam bekas yang lebih besar dengan salad saya. Dengan cara itu, jika ada kebocoran, mereka terus masuk ke dalam salad saya.

Salad yang Sturdy Worth Packing untuk Makan Tengah Hari

  • Chickpea Waldorf Salad
  • Salad Ayam Wijen Sesame
  • Kohlrabi Bistro Salad
  • Beet Panas dan Farro Salad
  • Salad Brokoli Light & Mudah