Saluran malam salad ke dalam pelan makan mingguan keluarga saya tidak mudah di rumah saya. Ia adalah pertempuran perlahan-lahan, dan kunci itu menunjukkan suami saya dunia kemungkinan-kemungkinan yang makan malam salad, bermula dengan fakta bahawa yang benar-benar baik adalah lebih daripada mangkuk besar sayuran mentah cincang.

Mengambil inspirasi daripada resipi yang hangat, kreatif dan benar-benar lazat, dan anda akan mempunyai barisan salad makan malam yang anda inginkan untuk makan – dan itu sebenarnya akan mengisi anda.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

1. Bowl Salad Ayam Gaya Vietnam

Trik kegemaran saya untuk membuat salad makan malam yang sangat memuaskan mengambil isyarat dari beberapa hidangan kegemaran saya, seperti salad mi mi Vietnam. Versi ini bermula dengan sereh dan ayam yang diasinkan halia, kusut mie beras, kekacauan sayur-sayuran dan sayur-sayuran yang renyah, dan pakaian yang kaya dengan umami.

Hidangkannya dengan hangat selepas membuatnya, atau buat semua komponen semasa persediaan makanan hujung minggu anda dan kumpulkan terus dari peti sejuk. Ia adalah salad yang sesuai dengan jadual anda.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

2. Wortel Panggang dan Chickpea Salad

Salad ini menghidupkan beg wortel yang rendah dari sayur-sayuran sayur ke dalam bintang bersinar salad makan malam vegan ini. Debu dengan selimut dan panggang, mereka bermitra dengan hidangan tahini yang disemai dengan ramuan kegemaran saya, kacang sayuran yang hangat, dan badam renyah. Ia memerlukan lebih banyak usaha daripada hanya memotong sayur-sayuran, tetapi sebaik sahaja anda mencuba, anda akan melihatnya berbaloi.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

3. Baja Udang Taco Salad

Tukar Taco Selasa anda seterusnya dengan menyajikan salad ini dan saya jamin anda tidak akan kecewa. Di terasnya, mangkuk besar ini hanyalah taco udang yang dibekalkan. Basikal dan topping flip-flop, dengan kubis merah rangup yang berpakaian dengan krim jagung jambul yang tajam di bahagian bawah mangkuk, sarat dengan udang berasap, dan dihiasi dengan banyak keraguan tortilla chips.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

4. Panci Tauhu BBQ

Sungguh sungguh sukar untuk tidak teruja dengan salad untuk makan malam apabila mangkuk dihiasi dengan potongan-potongan tafsir goreng, goreng BBQ. Salad ini adalah keselesaan yang sihat pada yang terbaik, dan cara kegemaran saya untuk mendapatkan salad dalam pelan makan saya dan masih mempunyai makan malam yang hangat. Duo brokoli panggang dan ubi jalar menggantikan semangkuk sayuran mentah, dan semuanya selesai dengan hujan renyai rumput yogurt.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

5. Ayam Renyah Caesar Orzo Salad

Mahu menjamin salad makan malam anda akan mengisi? Buat salad hibrid anda! Dalam erti kata lain, hidangan itu sebahagian salad dan sebahagian lagi. Dan versi ini sama banyak untuk pasta-pencinta kerana ia adalah untuk sesiapa yang mahukan dermawan hijau.

Anda melemparkan orzo dengan beberapa sudu Caesar dressing ketika masih hangat sehingga menyerap semua rasa, seperti salad pasta. Kemudian anda atas setiap mangkuk dengan potongan-potongan saiz ayam renyah yang dicincang dengan betul-betul sebelum disajikan.