(Kredit imej: Jean Schwarzwalder)

Kebanyakan hari minggu saya gembira untuk berpegang dengan makan malam biasa yang merangkul pelan makan saya minggu demi minggu, tetapi sekali-sekala saya mahu sesuatu yang sedikit tambahan. Mungkin kerana kita mempunyai kawan untuk makan malam atau ibu saya berada di bandar, atau saya ingin mengejutkan suami saya, atau kerana tidak ada sebab lain daripada fakta bahawa saya mahu merawat diri saya sendiri.

Masukkan: makan malam yang pantas dan mewah setiap hari. Makanan ini memeriksa semua kotak untuk memasak hari minggu, tetapi masih merasa sedikit lebih istimewa daripada tambang standard anda (tanpa meniup anggaran makanan anda pada satu hidangan atau perlu menghabiskan masa yang luar biasa di dapur). Lima resipi ini akan mengajar anda semua helah dan menunjukkan kepada anda bagaimana ia dilakukan.

Rancangan Makanan Anda Perlu Makan Malam Fancy Setiap Hari

Kriteria saya untuk memasak hari minggu tidak seperti anda. Saya mahukan makanan berkhasiat yang tidak akan membunuh bajet makanan saya dan yang akan datang dengan cepat dan mudah tanpa pembersihan terlalu banyak. Dan sekali-sekala saya mahu meletakkan hidangan di atas meja yang kelihatan dan lazat.

Ternyata, itu tidak terlalu banyak bertanya dan ia tidak jauh dari jangkauan apabila anda memanfaatkan kuasa makan malam yang pantas dan mewah setiap hari. Mereka kelihatan hebat dan mewah, dengan rasa yang sesuai, tetapi mereka mudah untuk menarik bersama pada setiap malam minggu ini. Inilah trik yang membuatnya berlaku.

(Kredit imej: Jean Schwarzwalder)

Gunakan satu bahan tambahan untuk sentuhan mewah.

Seringkali hanya sentuhan kecil atau bahan tunggal akan melakukan trik untuk mengambil resipi dari yang baik kepada yang berminat.

  • Mac dan keju bertukar menjadi makan malam luxe yang mengingatkan berenang bayam-artichoke apabila anda mengurai cheddar untuk beberapa keju dan sayuran yang menawan.
  • Suatu sos krim bourbon yang sederhana menanti ante pada makan malam steak flank yang seared.
  • Burrata mengetuai pertuduhan, bersama dengan pancetta renyah dan herba segar, untuk mengubah spaghetti biasa menjadi hidangan musim bunga pasta mewah.
  • Campuran kentang yang berwarna-warni dan herba wangi serta-merta menjadikan cara makan malam ikan malam lebih bertenaga.
  • Keju Parmesan dicampur dengan panko yang rangup untuk memberikan pai goreng dan daging panggang yang berputar canggih.

(Kredit imej: Christine Han)

Reimagine kegemaran kegemaran-dan-benar.

Anda tidak perlu pergi sepenuhnya skrip untuk mendapatkan makan malam mewah di atas meja. Ini adalah makan malam hari minggu, selepas semua. Satu cara pintar untuk membuat makanan mewah bersama-sama dengan cepat adalah dengan memulakan dengan beberapa kegemaran anda. Spaghetti adalah biasa pada malam pasta, tetapi sebaliknya sos merah, ulangi kegemaran keluarga ini dengan kemewahan musim bunga di jalan kacang, herba segar, dan burrata berkrim. Mac dan keju adalah klasik, dan anda pasti semua orang di sekeliling meja akan menyukai versi kami yang diilhamkan oleh bayam artichoke dip (ia mempunyai empat jenis keju!), Bagaimana pula dengan versi klasik klasik nostalgia? Kami menghidupkan keping daging babi ke dalam mangkuk pan masak moden.

5 Resipi Cepat dan Suka untuk Makan Malam Weeknight Cepat


Bourbon Cream Sauce Membuat Steak Hero Weeknight
Peningkatan yang cepat dan mewah untuk steak hari minggu anda.

The Springiest Spaghetti Made Better with Burrata
Tiada pertimbangan jika anda berada di dalamnya semata-mata untuk burrata.

Spinach Artichoke Mac & Cheese Is Magic Dip-Meets-Dinner
Anda tidak hidup sehingga anda telah membuat bayam-artichoke dip mac dan keju.

Cara Mudah-Menarik untuk Membuat Ikan untuk Makan Malam
Makan malam ikan yang cepat dan mewah yang akan membuatkan anda merasa seperti bintang rock.

Pan Roti Sup
Hak prerogatif kami yang pertama: Elak daripada serbuk roti yang soggy di semua kos.