Apabila anda mendambakan kesucian kentang tumbuk yang dicampur dengan krim masam dan mentega, tetapi masih menginginkan sesuatu yang sedikit lebih ringan dan lebih cepat, mencapai satu kantung kubis kembang beku.

Cauilflower Mashed Potatoes: Watch the Video

Kenapa Ini 5-Minute Side Deserves Spot pada Jadual Anda

Walaupun anda pastinya tidak akan menyalahkan rasa kembang kol untuk kentang tumbuk, tekstur yang lembut dan berkrim adalah cincin yang mati. Sesetengah krim masam, sesudu bawang putih, dan tepung mentega menjadikan sayuran sebaliknya ini terasa sedikit lebih kaya dan memanjakan. Mahu membuatnya cantik juga? Teratas dengan beberapa kerepek snipped.

Cara Membuatnya

Microwave sebuah beg 16-ons daripada beku kembang kol, mengikut arahan pakej, sehingga dilakukan dengan baik. Gunakan garpu, pengadun rendaman atau pemproses makanan untuk merosakkan kol kembang bunga. Aduk kira-kira 1/2 cawan krim masam dan cengkih bawang putih yang dicincang. Hangat di dalam gelombang mikro lagi, sehingga dipanaskan, sekitar satu atau dua minit. Teratas dengan satu sudu atau dua sudu mentega, musim dengan garam dan lada, dan sajikan panas.

5-Minute Freezer-to-Microwave Side Side

Bermula dengan beg 12 hingga 16-ounce daripada sayur-sayuran beku, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mencampurkannya dengan tiga bahan pantry, dan dapatkannya di atas meja dalam masa lima minit dengan bantuan gelombang mikro.