(Kredit imej: Faith Durand)

Walaupun saya pasti menikmati bahagian kek sepotong kek atau kek cawan, saya benar-benar di dalamnya untuk buttercream itu. Pembekuan yang tebal, manis ini membawa sentuhan yang paling manis kepada pencuci mulut ini. Terdapat beberapa gaya buttercream yang berbeza, tetapi tidak kira mana yang anda buat, pastikan anda mengelakkan kesilapan-kesilapan ini.

1. Bermula dengan mentega sejuk.

Bukan sahaja sejuk, mentega keras membuktikan lebih sukar untuk bekerja dengan, tetapi ia juga boleh menjadi sebab anda buttercream tidak datang bersama – tidak kira berapa lama anda terus mencampurkan. Bahan-bahan sejuk juga boleh meninggalkan buttercream dengan konsistensi yang curdled atau chunky.

Ikut tip ini: Sentiasa bermula dengan ramuan suhu bilik – terutamanya apabila ia datang kepada mentega. Keluarkan dari peti sejuk 30 hingga 60 minit sebelum mula membawanya ke suhu bilik. Mentega itu harus mudah dibentuk tanpa cair atau berminyak.

2. Menggunakan pengganti mentega.

Seperti namanya, mentega dimaksudkan untuk menjadi ramuan utama dalam frosting manis ini. Itulah yang memberikan struktur mentega, jadi ia boleh disalurkan dengan mudah atau menyebar ke atas kek. Apabila anda memilih pengganti, seperti marjerin atau pemendekkan, ia akan mengubah rasa, mulut, dan struktur buttercream.

Ikut tip ini: Oleh kerana mentega membentuk begitu banyak kumpulan buttercream (satu pertiga hingga separuh adalah mentega!), Berpegang dengan menggunakan mentega unsalted yang berkualiti tinggi. Gunakan jenama yang terasa baik untuk anda, dan lebih baik jika ia mempunyai peratusan yang tinggi kandungan lemak dan rendah air.

3. Menggunakan jenis gula yang salah bagi kerja.

Apabila ia datang untuk membuat buttercream, tidak semua gula dicipta sama. Pertukaran bertukar untuk gula serbuk ketika membuat buttercream Amerika klasik, dan anda akan mendapati diri anda dengan pembekuan super salutan. Di sisi lain, cuba gunakan gula tepung untuk mentega yang dimasak atau gaya Eropah tidak akan menghasilkan hasil yang anda harapkan.

Ikut tip ini: Sebelum memulakan, tentukan gaya buttercream yang sesuai dengan pencuci mulut anda. Apabila membuat buttercream gaya Amerika, berpegang dengan gula tepung; ia mudah larut ke dalam mentega, menghasilkan pembekuan dengan konsistensi yang licin. Apabila membuat apa-apa buttercream gaya Eropah, gula pertama dimasak ke dalam sirap, jadi gula pasir adalah pilihan terbaik untuk mendapatkan kerja selesai.

Lebih banyak: Hari Sekolah Baking 7: Buttercream

4. Menambah terlalu banyak cecair.

Buttercream memerlukan sedikit cecair untuk melonggarkannya – percikan susu, ekstrak berperisa seperti vanila, atau sentuhan minuman keras – tetapi apabila anda mempunyai terlalu banyak cecair, anda mungkin berakhir dengan buttercream yang terlalu nipis dan sup untuk bekerja dengan.

Ikut tip ini: Apabila konsistensi buttercream tepat, ia boleh dengan mudah tersebar di seluruh kek dan paip ke hiasan yang memegang bentuknya. Ambil perlahan apabila menambah cecair. Mulakan dengan jumlah yang kecil dan tambah lebih banyak sudu pada satu-satu masa, jika perlu. Ia lebih mudah untuk menambah lebih banyak cecair seperti yang diperlukan daripada membaiki buttercream yang sangat nipis.

5. Melahirkan buttercream yang patah.

Walaupun ini boleh berlaku dengan hampir mana-mana jenis buttercream, ia paling biasa dengan meringue buttercreams. Jika buttercream pecah, percayalah saya – anda akan tahu. Lemak dan cecair tidak mengemulsikan, dan anda mempunyai campuran yang kelihatan seperti keju kumpahan yang kental dengan banyak cecair tambahan. Ia boleh berlaku dari perbezaan suhu antara bahan-bahan, atau mungkin tidak memasak cukup gula. Sama ada, ini bukan sebab untuk melemparkan buttercream anda.

Ikut tip ini: Walaupun betapa buruknya buttercream yang mungkin kelihatan, jangan berputus asa dengan cepat – boleh membuktikan bahawa ia adalah penyelesaian yang paling mudah. Teruskan mencampurkan buttercream selama beberapa minit dan kemungkinan akan datang bersama-sama dengan sendiri.

Resipi Buttercream

  • Cara Membuat Frosting Buttercream Asas
  • Frosting Buttercream Klasik
  • Frosting Buttercream Cooked Basic
  • Cara Membuat Buttercream Perancis Sutera