Cara Membuat Kopi Gula Terbaik

(Kredit imej: Chris Perez)

Terdapat orang-orang yang akan memberitahu anda bahawa meletakkan susu dan pemanis dalam kopi yang baik adalah praktikal sacrilegious. Saya setuju. Bahawa dikatakan, saya mempunyai satu pengecualian: minuman kopi mewah. Kerana datang, mereka adalah perkara yang lazat, terutama apabila mereka sedang ais dan anda menghirupnya pada musim panas atau musim panas. Ia semacam jika anda seorang kekasih wain: Tidak dapat dielakkan apabila ia panas dan anda memerlukan minuman tengah hari yang menyegarkan, anda akan mengambil sangria, betul?

Jadi, bagaimana membuat minuman ais yang diilhamkan kafe terbaik? Susu susu dan gula standard adalah membosankan dan dijangka – anda memerlukan sesuatu yang berbeza. Berikut adalah lima perkara yang cuba untuk membuat latte ais buatan sendiri yang layak untuk petang yang hangat.

1. Buat sirap buatan sendiri.

Lupakan gula – buat sirap mudah anda sendiri. Apa yang perlu anda lakukan untuk sirap buatan sendiri adalah dengan memulakan sirap sederhana asas (nisbah gula ke air ke satu) dan kemudian memikirkan rasa yang akan dipasangkan dengan baik dengan kopi ais atau minuman sejuk.

Cara membuat sirap mudah: Lurus Sehingga: Syrup Mudah DIY

Di sinilah anda boleh mendapatkan kreatif. Saya tertarik dengan sirap blackberry dari How Sweet it Is, dibuat dengan blackberry segar, gula dan air. Sirap kardus, mungkin?

Cuba resipi: Resipi: Sirap Karamel Buatan sendiri untuk Kopi Anda

2. Tambah percikan krim manis vanila buatan sendiri.

Sekiranya anda telah mencuba krim manis vanila di dalam kopi ais anda di Starbucks, anda tahu ia adalah obsesi yang layak. Ia lazat dan lembut dan kaya dengan vanila. Nasib baik, cukup mudah untuk membuat di rumah dengan separuh-setengah, susu kental manis, dan ekstrak vanili.

Dapatkan resipi: Cara Membuat Krim Sweet-Starbucks di Rumah

5 Menaiktaraf Kopi Iced yang menjadikannya lebih mudah untuk mendapatkan Betulkan kafein anda

(Kredit imej: Jerrelle Guy)

3. Gunakan santan.

Susu kelapa adalah bahan ais latte yang popular di kalangan orang bukan tenusu. Ia berfungsi dengan baik kerana konsistensi yang sangat krim. Malah terdapat resipi untuk membuat minuman kelapa sejuk dengan menambah kelapa panggang dengan alasan kopi sebelum menambah dalam air sejuk.

4. Gunakan pengisar anda.

Sekiranya anda mahukan minuman utama musim panas, maka anda akan mahu kopi anda dicampur. Mudah untuk membuat minuman kopi dicampur di rumah, yang membolehkan anda membuat mereka lebih murah dan sihat daripada mereka berada di sebuah kafe. Cuba resipi ini untuk pudina dan choco Frappucino, dibuat dengan tarikh bukan gula dan koko nibs juga.

5. Spike itu!

Ia musim panas, selepas semua, dan jika anda ingin menambah minuman keras untuk kopi ais anda, maka ada di sana. Anda boleh membuat minuman keras kopi anda sendiri dan campurkan dengan minuman ais anda, atau mengambil tip dari bartender membuat koktel kopi kraf dan bereksperimen dengan kombinasi rasa. Amaretto, mungkin?

Buat Batch Besar, Nikmati Semua Minggu