Keju Grilled Caprese

(Kredit imej: Lauren Volo)

Kadang-kadang cara terbaik untuk makan lebih banyak salad adalah untuk berfikir di luar plat salad. Kami mendapati ini sangat sesuai dengan caprese, salad yang sangat disukai berlapis dengan trio tomato masak, mozzarella berkrim, dan kemangi segar. Untuk memastikan anda mengisi musim panas ini, berikut adalah lima lagi cara untuk makan caprese (plat salad sans).

(Kredit imej: Lauren Volo)

1. Caprese pada roti bakar alpukat.

Pertimbangkan pagi anda (atau makan tengahari) roti bersalut alpukat yang kanvas kosong, menunggu untuk diikat dengan tomato bersaiz gigitan, potongan mozzarella, dan daun basil segar yang koyak. Ia adalah medley rasa yang berbeza yang sesuai dengan baik dengan alpukat yang sejuk dan berkrim.

Dapatkan Resipi: Caprese Avocado Toast

2. Caprese dipanggang menjadi quiche.

Caprese mempunyai semua ciri quiche musim panas yang benar-benar boleh mempesonakan. Ia adalah jenis hidangan telur yang akan sama seperti sambutan suhu bilik yang disajikan pada suatu hari kerana ketika panas dan segar dari oven.

3. Caprese disumbat dalam sandwic keju panggang.

Salah satu cara kegemaran kami untuk menikmati mozzarella adalah apabila ia adalah sudu, sudu, dan super melty. Tidak perlu dikatakan, sandwich keju panggang adalah kenderaan yang hampir sempurna untuk menakluki keinginan caprese.

Dapatkan Resipi: Keju panggang Caprese

4. Caprese pada dada ayam.

Apabila anda memerlukan penyelesaian yang cepat untuk mengalahkan keletihan makan malam, berikan dada ayam anda dengan rangsangan bermusim dengan topping caprese berlapis. Setelah dimasak, letakkan ayam dengan sekeping mozzarella segar dan tongkatnya di bawah ayam untuk hanya satu atau dua minit sehingga ia cair. Sebelum bersenam, teratas dengan sebilangan tomato berair dan kemangi segar.

5. Caprese dibakar dengan pasta.

Biar caprese memberikan ziti yang dibakar anda. Tukar beberapa sos tomato untuk tomato dadu segar. Perdagangan keju yang dicincang untuk potongan mozzarella segar, dan pastikan untuk melipat di banyak daun kemangi segar dengan mi.

Dapatkan Resipi: Cara Membuat Ziti Semua Bintang Bakar