Kerepek kentang biasanya tertakluk kepada hidangan bersama sandwic atau dimakan oleh pihak di kolam renang, tetapi mereka sebenarnya boleh menjadi satu makanan ringan untuk dimainkan di pesta anda – jadi saya menjamin tetamu akan mengoceh tentang mereka. Semua keperluan cip adalah lima peningkatan yang cepat dan mudah.

1. Pilih cip yang betul.

Tidak semua kerepek kentang dicipta sama. Jika anda akan menyampaikannya sebagai makanan ringan parti, pergi untuk cip yang kukuh dan beraroma. Saya sendiri suka cip cerek sendiri, tetapi pilih kegemaran anda. Juga, langkau rasa seperti krim masam dan bawang dan barbeku – mereka lebih sesuai untuk pesta kolam belakang rumah dan ketika menonton permainan. Pergi untuk masin klasik atau cuba garam dan lada.

Berkaitan: Ujian Rasa Kentang Kentang: Kami Mencuba 5 Jenama dan Berikut Kegemaran Kami

2. Teratas dengan sesuatu yang mewah.

Cip kentang mempunyai semua ciri yang menjadi asas untuk sesuatu yang lazat. Tarik keluar yang terbaik dari beg dan topinya dengan salmon asap sedikit dan daun krim fraîche atau krim masam untuk mengubahnya menjadi sesuatu yang tetamu anda pasti akan rave tentang.

Dapatkan resipi: Smoked Salmon dan Crème Fraîche Kettle Chips

Bawang Perancis Bawang dengan Bawang Caramelized & Yogurt Yunani

(Kredit imej: Dana Velden)

3. Hidangkan mereka dengan kemasan yang dinaik taraf.

Sekiranya anda menaikkan harga, anda baru sahaja dinaik taraf status cip. Contoh sayuran klasik, contohnya, boleh menjadi bagus jika anda menukar bawang kaya, karamel yang manis dan kacau dengan yoghurt Yunani yang tajam.

Dapatkan resipi: Bawang Perancis Bawang dengan Bawang Caramelized & Yogurt Yunani

4. Hiburkan mereka di dalam ketuhar dengan rempah.

Sebarkan beg cip kentang biasa pada lembaran penaik. Taburkan mereka dengan rempah pilihan anda, seperti paprika yang dihisap atau campuran rempah seperti garam masala, kemudian panaskannya dalam ketuhar 350 ° F selama kira-kira 10 minit sehingga harum. Biarkan mereka sejuk selama satu minit atau dua dan kemudian biarkan para tetamu mengambil cip yang panas dan beraroma ini.

Berkaitan: Mencuri Trik Pesawat Ini Untuk Pembuka yang paling Mudah Pernah

5. Tetapkannya dalam mangkuk kecil.

Cawan kecil cip kentang bertaburan di sekeliling ruangan kelihatan lebih digilap daripada mangkuk besar yang diletakkan di tengah-tengah meja kopi. Melayan mereka dengan cara ini juga membolehkan tetamu anda memilih mereka sama ada mereka duduk di sofa atau berdiri di atas bar.

Apa cara kegemaran anda untuk melayani cip kentang di pesta?