Pressure-Cooker Hawaiian Kalua Babi

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

Pork chops dan tenderloin adalah kegemaran di kalangan ramai, tetapi potongan-potongan ringan, ramping ini datang dengan tag harga yang lebih tinggi untuk dipadankan. Lihat di dalam kes daging dan anda akan menemui pilihan pilihan untuk mendapatkan pork babi anda tanpa membunuh anggaran makanan anda selama seminggu – anda hanya perlu tahu apa yang harus dicari dan apa yang perlu dilakukan dengannya apabila anda pulang ke rumah. Inilah lima pembelian belanjawan kegemaran kami dan cara memasak mereka untuk kesempurnaan.

Kenapa Pinjaman Ini Adakah Membeli Terbaik

Untuk menentukan pemotongan babi yang terbaik yang tidak akan memusnahkan belanjawan makanan anda, boleh didapati di kedai runcit, dan memasak untuk makan malam yang lazat, saya bercakap dengan Pamela Johnson dari National Pork Board.

Seperti kebanyakan pemotongan mesra bajet, pemilihan daging babi ini adalah lebih sukar dan mengandungi lebih banyak lemak daripada daging loin ultra-lean dan tenderloin – dan itu berfungsi dengan baik. Anda akan mendapat banyak rasa pada sebahagian kecil daripada kos potongan prabayar yang lain. Ini adalah potongan babi yang menyampaikan harga dan rasa.

Roemed Rosemary and Bawang Putih Pork Loin and Potato

(Kredit imej: Lauren Volo)

1. Pork Loin Roast

Harga nasional purata: $ 1.86 per paun untuk boneless (sementara pinggang tulang adalah hanya $ 1.19 per paun).

Apa ini: Sekiranya anda menikmati daging babi berair dan tenderloin, panggang loin adalah pemotongan mesra, lembut, lebih mesra bajet untuk mengekalkan radar anda. Potong dari pinggang penuh, yang berjalan di sepanjang belakang haiwan dari bahu ke pinggul, panggang loin dijual tanpa tulang atau tulang, dan biasanya berat antara dua dan empat pon.

Ketahui lebih lanjut: Segala-galanya mengenai Pork Loin Roast: Cara Membeli Itu dan Masak Ke Kesempurnaan

Cara terbaik untuk memasaknya: Panggang loin adalah serba boleh dan mudah dimasak. Oleh kerana saiznya yang lebih besar, loin memberi manfaat dari suhu memasak yang lebih rendah daripada tenderloin yang lebih kecil. Potong ini boleh dipanggang ketuhar atau dimasak atas haba tidak langsung pada panggangan. Ini pilihan yang hebat apabila anda cuba memberi makan seluruh krew.

Resipi dengan Loin Roast

 • Roemed Rosemary and Bawang Putih Pork Loin and Potato
 • Pork Loin Panggang
 • Bone-in Pork Loin dengan Sos Dijon

Jamie Oliver’s Pork dan Chile-Pepper Goulash

(Kredit imej: Maria Siriano)

2. Bahu Babi

Harga nasional purata: $ 2.47 setiap paun

Apa ini: Bahu babi, juga disebut sebagai babi butt atau punggung Boston, adalah potongan daging yang besar dan keras yang dibalut dengan lemak dari kawasan bahu babi. Ia dijual tanpa tulang dan tulang, dan biasanya berat antara lima dan 10 paun.

Ketahui lebih lanjut: Segala-galanya Mengenai Bahu Babi: Cara Membeli Itu dan Masak Ke Kesempurnaan

Cara terbaik untuk memasaknya: Ini mengurangkan manfaat yang sukar dari memasak rendah, lambat, yang akhirnya meninggalkan daging yang lembut dan berair. Bahu babi benar-benar serba boleh; ia boleh direbus atau direbus pada dapur atau disediakan dalam periuk perlahan. Potongan ini biasanya digunakan untuk menarik daging babi, stew, ragùs, dan makan dengan daging yang dicincang.

Resipi dengan Bahu Pork

 • Cara Memasak (dan Shred) Bahu Pork untuk Porked Porked
 • Jamie Oliver’s Pork dan Chile-Pepper Goulash
 • Pork & Green Chili Stew (Chile Verde)
 • Lambat Cooker Kelapa dan Kari Kari Hijau

Cara Membuat Tulang Besar di Oven

(Kredit imej: Emma Christensen)

3. Spareribs

Harga nasional purata: $ 2.76 per paun

Apa itu: Sparerib dipotong dari bahagian bawah tulang rusuk (dengan tulang belakang bayi di atas) dan tulang dada. Daging rusuk agak sukar dan boleh menjadi berlemak, tetapi jika diberi banyak masa untuk memasak, mereka berubah menjadi daging yang lembut dan beraroma yang baik.

Ketahui lebih lanjut: Segala-galanya Mengenai Sparerib Pork: Cara Membeli Mereka dan Masak Mereka untuk Kesempurnaan

Cara terbaik memasak mereka: Spareribs mendapat manfaat dari memasak yang rendah, lambat, dan cara yang paling mudah untuk melakukannya di dalam rumah adalah di dalam ketuhar. Kaedah ini bermula dengan beberapa minit di bawah ayam daging hingga daging coklat, maka tulang rusuk dibakar pada suhu rendah selama beberapa jam sehingga mereka menjadi lembut.

Dapatkan resipi: Cara Membuat Tulang Besar di Oven

Cara Membuat Pork Dumplings

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

4. Tanah Babi

Harga nasional purata: $ 3.06 setiap paun

Apa ini: Babi tanah adalah bentuk babi yang beraroma dan serba boleh, diperbuat daripada pelbagai bahagian haiwan, selalunya bahu dan pinggang berakhir. Ia biasanya dijual pra-pakej di bahagian daging, walaupun ia juga boleh menjadi tanah baru. Tidak seperti daging lembu dan ayam belanda, babi tanah pra-bungkus tidak selalu termasuk peratusan lemak, yang biasanya sekitar 15 peratus.

Cara terbaik untuk memasaknya: Babi tanah boleh dimasak sendiri atau dicampur dengan daging tanah lain, seperti daging lembu, ayam belanda, dan ayam. Masak itu, hancur, di atas dapur, atau terbentuk menjadi bebola daging, burger, atau daging yang dimasak di dalam ketuhar atau di atas stovetop. Mengharapkan lebih banyak lemak semasa memasak, dan rasa kaya sosis yang kaya.

Resipi dengan Babi Tanah

 • Bebola daging babi dengan Lemon dan Thyme
 • Mie Kaca Pedas dengan Pork Renyah (Yum Woon Sen)
 • Cara Membuat Pork Dumplings
 • Bakso Thai dengan Sos Kari Kelapa (menggantikan babi tanah untuk ayam)

Bagaimana Untuk Memasak Pork Chops dalam Cooker Slow

(Kredit imej: Emma Christensen)

5. Sirloin Chops

Harga nasional purata: $ 3.08 setiap paun

Apa itu: Potong dari bahagian belakang pinggang, berhampiran kawasan pinggul, sirloin adalah hidangan daging babi yang mesra bajet. Tidak seperti loin yang lebih leher dan tulang rusuk, sirloin adalah potongan yang lebih sukar, yang mengandungi pelbagai kumpulan otot, peratusan tulang yang lebih tinggi, dan lebih banyak lemak marbling.

Ketahui lebih lanjut: Panduan Lengkap untuk Pork Chops

Cara terbaik memasak mereka: Kerana sirloin gigitan mempunyai gigitan yang lebih sukar, mereka tidak berpuas hati dengan kaedah go-to kami untuk membakar pinggang atau tulang rusuk dan kemudian menyelesaikannya di dalam ketuhar. Sebaliknya, daging sirloin mendapat manfaat dari keberanian dan rendah, haba perlahan dari periuk perlahan.

Dapatkan resipi: Bagaimana Untuk Memasak Pork Chops dalam Cooker Slow