(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

Musim panas adalah musim pertama. Mana-mana kursus utama yang anda buat dengan kehadiran api asap dengan segera mengambil rasa musim ini, tetapi persoalan sebenar ialah, hidangan sampingan yang akan anda buat untuk pergi bersama burger anda, stik, atau dada ayam bakar? Di sinilah kesenangan itu benar-benar masuk.

Di sini terdapat lebih daripada 30 bahagian kegemaran kami – termasuk segala-galanya dari kubis panggang dan beras berminyak ke gratin squash musim panas yang berwarna-warni – bermain baik dengan makan malam dari panggangan.

1. Roti Bawang Putih Mudah Buttery

Mentega dan bawang putih adalah nasi putih anda yang hilang. Percayalah, satu gigitan dari sisi mudah ini dan anda akan melihat sendiri.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

2. Cara Masak Jagung pada Cob

Jagung pada tongkol adalah bahan api masak musim panas. Walaupun anda boleh memasak, kadang-kadang kita lebih suka ia disediakan di atas dapur. Pilihan peniaga! Sama ada cara, pastikan anda memasukkan banyak mentega dan garam apabila anda membawanya ke meja.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

3. Kacang Putih diasinkan

Walaupun ia tidak memerlukan apa-apa memasak, bahagian mudah ini adalah yang terbaik apabila anda mempunyai pemikiran untuk membuatnya lebih awal. Semakin lama mereka duduk, semakin banyak bumbu kacang menyerap.

(Kredit imej: Faith Durand)

4. Brokoli Roti Garlic

Hidangan brokoli membiarkannya sedikit terasa renyah dan tersenyum dalam kebaikan. Sudah tentu, anda sentiasa boleh menambah jus lemon atau sedikit lada cabai untuk rempah-rempah juga. Mahu lebih banyak idea topping? Cuba ini.

(Kredit imej: Christine Han)

5. Cara Membuat Asparagus Fries Super-Crispy, Bakar Terbakar

Burger dan kentang goreng adalah tidak berani apabila anda ingin makan, tetapi apabila anda mempunyai kelebihan di rumah, cubalah sekumpulan kentang goreng asparagus ini. Salutan breadcrumb rangup adalah wahyu. Kami yakin anda tidak akan kembali ke resipi asparagus lama anda.

(Kredit imej: Gina Eykemans)

6. Kentang Garam & Cuka Renyah

Bagi sesiapa yang suka cip kentang dan garam cuka, resipi ini adalah versi yang dipertingkat dan sesuai untuk syarikat. Gunakan apa saja jenis kentang kecil yang boleh anda cari, dan kemudian cuba untuk tidak memakannya sebelum mereka memukul meja makan.

(Kredit imej: Maria Siriano | Kitchn)

7. Salad Noodle Zucchini yang sejuk

Salad super segar ini adalah satu lagi cara untuk membawa beberapa sayur-sayuran ke meja. Ia dilemparkan dengan berpakaian gatal manis dan pedas, dan cukup serba boleh untuk bergaul dengan apa sahaja yang anda masak.

(Kredit imej: Faith Durand)

8. Pengembaraan Peternakan Cepat

Kadang-kadang tidak ada yang lebih baik daripada salad sederhana untuk pergi bersama burger anda. Apabila itulah yang anda kehendaki, anda akan memerlukan resipi berpakaian ladang yang mudah ini.

(Kredit imej: Leela Cyd)

9. Cara Membuat Renyah Kentang Avocado Bakar

Asparagus bukanlah satu-satunya sayuran yang luar biasa yang boleh menjadi goreng bakar. Kepingan alpukat ini adalah rangup di luar, berkrim di dalam, dan tidak dapat dinafikan.

(Kredit imej: Christine Han)

10. Mentega Timun Madu dengan Sesame Dressing

Letakkan spiralizer ini untuk kegunaan yang baik dengan mi timun sejuk ini. Cuka beras dan minyak bijan berpakaian memberikan jumlah yang tepat untuk menendang makanan anda.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

11. Salad Brokoli Mudah & Mudah

Walaupun slaid berwarna-warni ini memanggil currants, mereka tidak selalu menjadi ramuan termudah untuk mencari – kismis dan cranberry kering adalah pengganti sempurna.

(Kredit imej: Lauren Volo)

12. Succotash Skuasy Musim Panas

Apabila anda dibebankan dengan zucchini, squash musim panas, dan tomato, campuran ringan dan segar ini adalah bagaimana untuk menyampaikannya dengan makan malam.

(Kredit imej: Tara Mataraza Desmond)

13. Kacang Kacang Perlahan Kacang

Ia tidak akan menjadi cookout tanpa kacang. Resipi kacang panggang yang diperbaharui mungkin mengambil masa yang lebih lama untuk membuat daripada membuka kaleng, tetapi kami menjamin hasilnya berbaloi. Anda akan menjadi wira parti jika anda membawa ini kepada potluck anda yang seterusnya.

(Kredit imej: Kelli Foster)

14. Rolled Zucchini Grilled dengan Ricotta & Herba

Sekiranya anda mahukan sesuatu yang lebih menarik untuk memasak dengan kawan-kawan, pilih rollup zucchini ini. Mereka adalah cincin untuk berkumpul, tetapi kelihatan seperti anda menghabiskan semua petang pada mereka. Itulah kemenangan dalam buku kami.

(Kredit imej: Nick Evans)

15. Pakej Potato Grilled Cheesy

Mahu hidangan sampingan yang boleh anda buat di panggangan dan yang melibatkan pembersihan yang sangat sedikit? Pakej kentang cheesy ini adalah jawapannya. Anda boleh mempersiapkan mereka semasa tepung burger anda sejuk, dan kemudian panggangnya betul-betul di sebelah daging.

(Kredit imej: Faith Durand)

16. Wedges Kubis Grilled dengan Dressing Lime Spicy

Meletakkan kubis pada panggangan mungkin bukan naluri pertama anda, tetapi percaya kepada kami – anda akan mahu mencuba resipi ini. Sapu pedas, pedas melengkapkan wedges sedikit hangus dengan sempurna.

(Kredit imej: Kelli Foster)

17. Bagaimana Untuk Panggang Shishito Peppers

Lada shishito panggang atau panggang adalah salah satu perkara kegemaran kami mengenai musim panas. Kulit yang hangus, rasa yang paling lazat dari kebanyakan lada (dengan beberapa pedas yang dilemparkan) – kita tidak boleh mencukupi. Hidangkan mereka sebagai makanan pembuka atau hidangan sampingan.

(Kredit imej: Nealey Dozier)

18. Tiga-Bean Salad

Beberapa perkara mengemas musim panas lebih daripada salad tiga-kacang klasik. Kombinasi tekstur dan rasa semua dalam cuka manis-tart cair cukup untuk menyelesaikan apa-apa makanan musim panas. Kami mencadangkan supaya mencukupi supaya anda dapat menikmati sisa makanan dengan makan tengah hari pada hari berikutnya.

(Kredit imej: Sara Kate Gillingham)

19. Squash Musim Panas Bakar

Apabila taman belakang rumah anda atau CSA membekalkan banyak zucchini dan squash musim panas, hidangan panggang ini adalah jawapan sempurna. Selain itu, kerana anda akan berada di luar memanggang, anda tidak perlu bimbang tentang dapur yang panas dari oven.

(Kredit imej: Kelli Foster)

20. Spiced Oven Fries dengan Spreading Bawang Putih

Sudah tentu, kami tidak akan mengatakan tidak kepada kentang goreng yang disampaikan bersama burger, tetapi kami suka memasak sedikit perkara. Resipi goreng oven ini menambah debu sumac, rempah lemon yang sering ditemui dalam masakan Mediterranean, dan menukar sos tomato untuk penyebaran bawang putih yang lazat. Steak anda akan sangat senang dengan tumpukan duduk di sebelahnya.

(Kredit imej: Terapi Apartment)

21. Jagung & Zucchini Salad dengan Chives

Salad ini seperti musim panas di dalam mangkuk, kerana ia menggunakan dua sayuran kegemaran kami. Cepat menyematkan segalanya memberikan sedikit rasa karamel. Berita baiknya ialah anda boleh menyiramnya dari dapur atau pada suhu bilik.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

22. Cendawan Roti Garlicky Marinated

Cendawan mempunyai keupayaan seperti span untuk menyerap pemprosesan balsamic dan bawang putih ini sebelum mereka dibakar di atas panggangan.

(Kredit imej: Terapi Apartment)

23. Zucchini Grilled & Tomato Salad Tomato

Semasa anda memasak makan malam anda, tambah sedikit zucchini dengan api juga. Kemudian anda boleh memotongnya dan melemparkannya dengan tomato anggur, herba, dan balsamic dressing dressing.

(Kredit imej: Nealey Dozier)

24. Summer Farro Salad dengan Tomato, Cucumbers & Basil

Sekiranya anda mempunyai semua herba dan sayur-sayuran yang tumbuh di halaman belakang anda, salad ini akan menjadi kegemaran musim panas anda yang baru. Ia juga mempunyai manfaat tambahan sebagai hidangan utama vegetarian yang hebat.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

25. Brokoli beku yang dibakar

Jika anda tidak melakukannya, hidangan sampingan ini akan menjadi penukar permainan untuk rutin makan malam anda. Pastikan anda bermula dengan ketuhar panas yang menjerit.

(Kredit imej: Kelli Foster)

26. Kacau Kacang dengan Meyer Lemon and Mint

Diakui, ini adalah sedikit pilihan yang luar biasa untuk burger, tetapi ia adalah pasangan yang sempurna untuk burger makanan laut atau mana-mana ikan bakar, berkat lemon dan mint combo.

(Kredit imej: Emily Han)

27. Reben Skuasy

Kami biasanya berkhidmat dalam skuasy musim panas yang dimasak, jadi salad mentah skuasy, basil, kacang pain, dan keju kambing adalah perubahan yang baik. Jadikannya sebelum anda memisahkan sesalur kuasa supaya berpakaian itu mempunyai masa untuk menyerap.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

28. Cucumber Garam dan Cuka

Timun cepat dicincang ini adalah rakan sejawatan yang sempurna untuk perkara-perkara seperti burger dan stik, kerana mereka berbeza dengan kekayaan mereka.

(Kredit imej: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

29. Greek Pasta Salad

Diilhami oleh salad yang dicincang, nombor Yunani renyah ini bermula dengan mempersiapkan sayuran menjadi kepingan bersaiz gigitan untuk mencocokkan mi kecil. Anda akan berterima kasih kepada kami apabila anda memakannya dari plat kertas goyah di halaman belakang.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

30. Salad Zucchini Terbaik

Walaupun anda telah mendapat panggang yang dipecat, melemparkan sekumpulan zucchini untuk membuat salad ini mudah. Potongan-potongan hangat menyerap pakaian oregano yang enak dan feta menambah dos kebaikan asin.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

31. Broccoli & Feta Pasta Salad

Langkau resipi salad pasta biasa anda memihak kepada salah satu yang dikemas kini. Ia penuh sesak dengan broccoli yang muram, rapuh feta, dan zaitun masin. Ia hebat dengan burger atau ayam panggang.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

32. Tex-Mex Quinoa Salad

Sebagai bonus, salad ini akan meninggalkan anda dengan banyak sisa untuk makan tengah hari esok.