Dengan semua memasak yang berlaku, perkara terakhir yang mungkin anda fikirkan adalah apa yang harus dikendalikan oleh keluarga atau mana-mana tetamu semalaman pada pagi Kesyukuran. Jangan risau – ia tidak perlu menjadi rumit untuk menjadi baik! Terdapat hanya tiga peraturan mudah untuk diikuti. Di sini mereka, bersama-sama dengan strategi dan resipi terbaik untuk membuat sarapan Kesyukuran berjaya.

3 Peraturan Hari Kesyukuran

1. Pastikan ia mudah.

Terdapat terlalu banyak memasak yang berlaku untuk banyak tenaga untuk pergi ke sarapan pagi. Jangan lupa bahawa memasak tambahan juga bermakna hidangan tambahan untuk dicuci, dan siapa yang mahu? Mudah dan menipu adalah nama permainan.

2. Jauhkan cahaya.

Semua orang tahu makan utama hari makan malam, walaupun anda makan pada jam empat. Jangan menimbang setiap orang dengan makanan yang kaya pada waktu pagi jika anda mahu mereka menjimatkan ruang untuk perayaan besar. Dan fikirkan tentang buah segar sebagai sebahagian daripada sarapan pagi, kerana itu biasanya bukan sebahagian daripada makan malam.

3. Pastikan ia fleksibel.

Orang mungkin bangun pada masa yang berlainan, datang dan pergi, dan tidak akan mempunyai masa untuk semua duduk bersamanya untuk sarapan pagi. Rancang pada sarapan pagi yang boleh duduk sedikit, dan berkhidmat makanan yang orang boleh dengan mudah menyesuaikan diri mereka sendiri.

Buah pada Cawan Yogurt Bawah

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Strategi Sarapan Hari Kesyukuran

1. Idealnya, buatlah ke depan.

Frittatas – atau benar-benar jenis yang serupa telur bakar, untuk perkara itu – adalah pilihan yang hebat. Bukan sahaja mereka memberikan dos yang baik untuk protein dan sayur-sayuran untuk sarapan pagi, yang akan memastikan semua orang berpuas hati sehingga acara utama, tetapi mereka juga boleh dibuat terlebih dahulu. Anda boleh membuat satu yang besar, melemparkan sebarang sayur-sayuran, daging, atau keju tambahan yang ada di tangan anda, dan buangnya sehari sebelum itu. Orang Itali makan frittatas pada suhu bilik dan saya berada di dalam kem yang percaya mereka sebenarnya lebih baik seperti itu – semua orang boleh memotong diri mereka sekeping apabila mereka bangun. Atau jika anda lebih suka, dan anda mempunyai ruang dalam oven, anda boleh menyusun semulanya.

Dapatkan resipi: Cara Membuat Frittata

2. tarik keluar periuk perlahan.

Sekiranya anda belum menggunakan periuk perlahan anda untuk makan malam Thanksgiving, berikan sekurang-kurangnya membantu anda membuat sarapan pagi. Throw oatmeal dalam periuk perlahan malam sebelum Kesyukuran dan pergi tidur. Apabila anda bangun, sarapan sudah siap dan akan hangat selama berjam-jam. Berikan beberapa jem, buah kering, sirap maple, susu, dan kacang dan biarkan semua orang menyesuaikan mangkuk mereka sendiri. Oatmeal mengisi tanpa menimbang anda.

Dapatkan resipi: Bakar Oat Mentega dengan Madu & Buah

3. Merangkul bar DIY.

Sama seperti oatmeal, idea sarapan ini lebih mudah: Letakkan bar parfait yogurt DIY. Letakkan yoghurt kegemaran anda, granola atau muesli, kompos atau jemuran mewah, dan potong beberapa buah segar bermusim. Orang boleh habis dan anda tidak perlu menghidupkan dapur.

Dapatkan resipi: Cawan Yogurt Buah-on-the-Bottom

Atau pergi untuk bar roti bakar DIY yang mewah. Konsep roti bakar mungkin tidak terlalu pecah, tetapi pagi hari Thanksgiving bukan masa untuk mencipta semula roda. Ambil beberapa mufin, challah, babka, atau roti manis kayu manis dari roti tempatan dan berikan beberapa mentega masin, lemon curd, butters kacang, atau selai. Sediakan stesen roti bakar dan semua orang boleh mempunyai sarapan buatan sendiri (yang mereka buat sendiri!). Untuk lebih banyak pilihan, dapatkan beberapa keju krim, salmon asap, dan capers, atau juga alpukat.

Dapatkan resipi: Roti bakar yang diilhamkan dengan Mentega Citrus Sweet