Musim panas adalah salah satu masa terbaik untuk berkumpul dengan rakan dan keluarga, tetapi perkara terakhir yang kami mahu lakukan ialah menghidupkan dapur atau oven untuk menyediakan hidangan untuk potluck. Nasib baik, terdapat puluhan pilihan tidak masak untuk pembuka selera, makanan ringan, hidangan utama, dan juga pencuci mulut yang boleh dibuat dalam kelompok besar dan dikongsi dengan beberapa orang kegemaran anda.

Sama ada kek ais krim sejuk lemon atau salad tiga-kacang yang diperbuat daripada mutiara couscous Israel, musim panas musim panas yang rendah telah menemui pertandingan tidak masak mereka. Berikut adalah 27 idea yang baik untuk memulakan anda.

Hidangan utama

Anda boleh membawa hidangan utama kepada potluck tanpa memanaskan ketuhar atau dapur. Seperti ternyata, salad hanya permulaan. Untuk mengelakkan daripada menggunakan oven, fikirkan pilihan sayur-sayuran yang hebat, dan jangan teragak-agak untuk membiarkan kedai runcit melakukan kerja untuk anda. Ambil ayam rotisserie dan pergi untuk barangan yang cepat memasak seperti pasta dan kacang tin.

(Kredit imej: Maria Siriano)

1. Salad Ayam Cina Rolls Spring

Untuk bersikap adil, ini sedikit lebih banyak memakan masa untuk membuat daripada satu kumpulan besar salad ayam, tetapi anda pasti akan berjalan untuk hidangan potluck yang paling mengagumkan – selagi anda membawa cukup! Lepaskan memasak ayam dan ambil ayam rotisserie sebaliknya.

(Kredit gambar: Coco Morante)

2. Zucchini Mie dengan Tomato dan Jagung

Daripada berfikir seperti penggantian pasta, fikirkan mie zucchini ini sebagai salad yang enak. Kami mengesyorkan memotong mie sedikit lebih pendek untuk memudahkan mereka makan.

(Kredit imej: Maria Midoes)

3. Bagaimana Membuat Sandwich untuk Orang ramai

Jika potluck anda berkelah di taman untuk orang ramai yang sederhana, buat sandwic ini untuk dikongsi. Anda boleh pergi dengan versi caprese, campuran Itali, atau kalkun dan cheddar.

4. Salad Couscous 3-Bean Israel

Buat couscous mutiara tambahan untuk makan malam dan gunakan sisa makanan untuk melambung bersama salad tiga-kacang herba ini. Ia menjadikan hidangan utama atau hidangan utama vegetarian pada potluck.

(Kredit imej: Nealey Dozier)

5. Salad Pasta dengan Gouda Asap, Lada Merah Panggang & Artichoke Hati

Buat pasta tambahan untuk makan malam supaya anda boleh memasang salad pasta ini dengan sisa makanan. Salad gouda salai membuat resipi ini sebagai pemenang yang benar.

Bahagian dan pembuka selera

Dari mangkuk sayuran sejuk ke gigitan kecil yang boleh anda kumpulkan dari kandungan bar antipasti, mudah untuk mencabut menu potluck dengan perkara-perkara yang tidak perlu dimasak!

(Kredit imej: Christine Han)

6. Mentega Timun Madu dengan Sesame Dressing

Salad yang lazat dan berair dengan sedikit berpakaian sesame nutty adalah tambahan menyegarkan yang sempurna kepada piring yang diisi dengan barbeku.

(Kredit imej: Emma Christensen)

7. Cara Membuat Sauerkraut Homemade dalam Mason Jar

Ya, ini memerlukan sedikit perancangan lanjutan, tetapi jika anda tampil ke sebuah cookout dengan balang kraut buatan sendiri, kami menjamin anda akan dijemput kembali.

(Kredit imej: Jenny Huang)

8. Kiwi-Jalapeño Salsa

Berikan salsa buah anda satu putaran yang tidak dijangka dengan membuat versi kiwi ini. Ia adalah pengambilalihan terbaru di salsa verde.

(Kredit imej: Leela Cyd)

9. Chaos buah bermusim

Anda boleh melekat pada salad buah-buahan plain-Jane atau rempah sedikit dengan chaat masala, campuran rempah yang biasanya mengandungi serbuk mangga hijau, jintan, ketumbar, dan halia.

(Kredit imej: Christine Han)

10. White Gazpacho

Ya, anda boleh membawa sup kepada potluck musim panas – selagi sup adalah sejuk dan anda masih ingat untuk membawa banyak cawan kecil untuk berkhidmat.

(Kredit imej: Kelli Foster)

11. Salsa Nanas

Apa yang lebih baik daripada cip dan salsa? Sudah tentu salsa nanas buatan sendiri dan kerepek jagung biru tentu saja. Ini pasti akan dimakan sebaik sahaja anda menetapkannya.

(Kredit imej: Nealey Dozier)

12. Peach & Prosciutto Bruschetta

Ringan baguette ringan atau panggang berfungsi sebagai asas untuk kombo perisa yang sangat asin ini. Anda tidak boleh salah dengan ini untuk sebarang hidangan pada hari itu.

(Kredit imej: Terapi Apartment)

13. Black-Eyed Pea Salad

Anda boleh menyajikan salad sederhana ini yang terbuat dari staples pantry sebagai berenang dengan cip atau sebagai hidangan sampingan di samping burger kegemaran anda. Pastikan anda menjadikannya malam sebelum jadi ia mempunyai masa untuk bersantai dan biarkan rasa yang melayunya.

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

14. Veggie Nori Rolls

Anda mungkin tidak langsung berfikir untuk membawa nori gulung ke potluck, tetapi ia adalah kemasukan yang hebat pada piring kriteri tradisional.

(Kredit imej: Melissa Ryan)

15. Pummelo, Fennel, dan Radish Salad

Goncang meja bufet dengan jeruk gourmet dan salad hijau. The sweetness of the pummelo membantu marah gigitan radishes.

(Kredit imej: Melissa Ryan)

16. Napa Cabbage & Kale Coleslaw dengan Creamy Miso-Ginger Dressing

Rethink klasik coleslaw dengan versi terinspirasi Asia dari Bryant Terry. Umami dari miso memberikan kedalaman tambahan.

(Kredit imej: Faith Durand)

17. Tomato & Mozzarella Caprese Skewers

Mudah untuk berhimpun dan lebih mudah untuk makan di pesta belakang rumah, satu-satunya bimbang dengan tusuk caprese ini adalah bahawa mereka akan pergi terlalu cepat.

(Kredit imej: Nealey Dozier)

18. Tiga-Bean Salad

Ia tidak akan menjadi potluck musim panas tanpa salad tiga-kacang. Hidangan sebelah vinegar adalah klasik Selatan, dan tidak pernah gagal.

(Kredit imej: Quentin Bacon)

19. Bagaimana Membuat Salsa Gaya Restoran dalam Blender

Kadang-kadang ada yang terbaik untuk pergi dengan orang ramai, dan tidak ada pilihan yang lebih baik daripada salsa gaya restoran ini. Hanya pastikan untuk membeli cip yang baik juga.

(Kredit imej: Emma Christensen)

20. Peppadews yang disumbat dengan Salami dan Parmesan

Tingkatkan permainan pembuka selera anda dengan lada yang disumbat itu. The sweetness of the peppadews adalah sempurna dilengkapi dengan saltiness kedua salami dan Parmesan.

Pencuci mulut

(Kredit imej: Stacy Newgent untuk Gula Bakeless)

21. Kek Icebox Cream Lemon

Sekiranya anda menguasai satu teknik pencuci mulut pada musim panas ini, biarkan ia menjadi kek aiskrim. Variasi tidak berkesudahan, dan mereka sangat mudah untuk dipasang.

(Kredit imej: Brie Passano)

22. Kek Ice Cream Muffin-Tin

Bukan sahaja anda boleh membuat kek aiskrim ini terlebih dahulu, tetapi anda juga boleh mengubah rasa ais krim, pudar kek dan topping untuk menjadikannya sendiri.

(Kredit imej: Nealey Dozier)

23. No-Bake Nutella Peanut Butter Cookies

Oatmeal dan coklat biskut tidak menjadi bakul musim panas, tetapi kami telah menaik taraf versi ini untuk memasukkan Nutella dan mentega kacang juga.

(Kredit imej: Leela Cyd)

24. Bagaimana Membuat Kek Icebox Tanpa Bakar

Beri dan krim ais krim yang dibuat dengan keropok graham pasti akan menjadikan anda MVP potluck.

(Kredit imej: Emily Han)

25. Tart Peach No-Bake dengan Halia dan Kelapa

Kacang dan tarikh kerang ini tidak memerlukan masa dalam oven, dan krim kelapa bererti mereka vegan juga.

(Kredit imej: Kelli Foster)

26. No-Bake Cream Pie Keju dengan Buah Summer

Fikirkan ini sebagai versi musim panas kek keju. Ia lebih ringan dan berkilau, tetapi sama seperti tidak dapat dinafikan.

(Kredit imej: Emma Christensen)

27. Bar Minyak Chocolate Butter Peanut

Kami mungkin memanggil bar tenaga ini kerana tarikh yang berfungsi sebagai asas, tetapi tidak membuat kesilapan, bar ini adalah pencuci mulut yang memuaskan.